27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • «Μουδιασμένο» ξεκίνημα για τους Ιστιοπλόους

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα για τους Ιστιοπλόους

By on 12 Αυγούστου, 2016 7 18603 Views

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στη “Marina Da Gloria” του Ρίο οι Ιστιοδρομίες. Η Κύπρος συμμετέχει με τον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη στην κατηγορία Laser, και τον Ανδρέα Καριόλου στην κατηγορία RS:Χ ο οποίος δίνει το παρών για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακού Αγώνες.

Οι δύο αθλητές δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι οι στόχοι τους είναι εξαιρετικά ψηλοί, και έτσι, τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας αναμένονταν λίγο καλύτερα. Ωστόσο όλα είναι ακόμη στην αρχή και υπάρχουν οι δυνατότητες οι δύο αθλητές μας να καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Παύλος Κοντίδης : «Έχει πολύ ψωμί ακόμα …»

Ο Παύλος Κοντίδης κατέλαβε την 7η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία που θεωρήθηκε ικανοποιητική, ενώ στη δεύτερη ιστιοδρομία έμεινε πολύ πίσω καταλαμβάνοντας μόλις την 31η θέση. Το τέλος της 1ης μέρας, τον βρήκε στην 19η θέση με 38 βαθμούς ποινής.

«Έχει πολύ ψωμί ακόμη. Σήμερα ήμασταν στον πιο δύσκολο Στίβο. Η πρώτη ιστιοδρομία με αφήνει ικανοποιημένο. Στη δεύτερη έκανα κάποια λάθη και έμεινα πίσω. Ελπίζω να μην υπάρξει άλλη τέτοια ιστιοδρομία και να μπορέσω να «πετάξω» την 31η θέση, αφού θα αφαιρεθεί τελικά από το τελικό αποτέλεσμα η χειρότερη ιστιοδρομία του κάθε αθλητή. Οι συνθήκες όμως εδώ είναι τέτοιες που και άλλοι αθλητές που προπορεύονται θα έχουν άσχημες μέρες. Πιστεύω ότι ο μέσος όρος βαθμών ποινής όσων θα συμμετέχουν στη Medal Race, θα είναι πολύ ψηλότερος απ’ ότι στο Λονδίνο», δήλωσε μετά το τέλος των ιστιοδρομιών της πρώτης μέρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Κοντίδης θα αγωνιστεί την Τρίτη 9 Αυγούστου στην 3η και 4η ιστιοδρομία που προγραμματίστηκαν να αρχίσουν στις 19.15 και 20.40 αντίστοιχα (ώρα Κύπρου).

Ανδρέας Καριόλου : «Να γίνω πιο γρήγορος στην εκκίνηση …»

Ο Ανδρέας Καριόλου ήταν σταθερός και στις τρεις ιστιοδρομίες που συμμετείχε στα RS:Χ θέτοντας τις βάσεις για την υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει, στην 4η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες να βρεθεί για πρώτη φορά στη «κούρσα των μεταλλίων». Κατέλαβε την 12η θέση τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη ιστιοδρομία, ενώ στην Τρίτη έμεινε λίγο πιο πίσω καταλαμβάνοντας την 16η θέση. Στα RS:Χ εφόσον διεξαχθούν και οι 12 ιστιοδρομίες πριν από την κούρσα μεταλλίων, οι αθλητές θα «πετάξουν» τις δύο χειρότερες τους ιστιοδρομίες. Προς το παρόν αφαιρέθηκε η μία χειρότερη και έτσι το τέλος της πρώτης μέρας βρήκε τον Ανδρέα Καριόλου στην 15η θέση με 24 βαθμούς ποινής.
«Μπορούσα και καλύτερα. Πρέπει να βελτιώσω την εκκίνηση μου, αφού εκεί έμενα συνήθως πίσω. Πιστεύω ότι αν γίνω γρηγορότερος στην εκκίνηση όλα θα βελτιωθούν και θα ανέβω και άλλο στην κατάταξη» ήταν οι δηλώσεις του μετά το τέλος των ιστιοδρομιών.

Την Τρίτη ο Ανδρέας Καριόλου αγωνίζεται στις ιστιοδρομίες 4, 5, και 6. Το ξεκίνημα θα γίνει στις 19.15 και εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα με τον καιρό οι άλλες ιστιοδρομίες θα ξεκινούν μετά από μία ώρα (20.15, 21.15).

31ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΡΙΟ 2016»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ