27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού

By on 20 Οκτωβρίου, 2016 0 1072 Views

“Θρύλος” πολλών αστέρων στο Καραϊσκάκη με την με διαφορά κορυφαία του φετινή ευρωπαϊκή εμφάνιση! Επιβλητικός, σοβαρός, προσηλωμένος και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και στο πιο μεγάλο μέρος του διέσυρε την Αστανά με σκορ 4-1 και βλέπει από τώρα πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Δίχτυα βρήκαν οι Φιγκέιρας (25′), Ελιουνούσι με “μαγικό” γκολ (33′) και Σεμπά δύο φορές (34′ και 65′). Ασίστ από Φορτούνη και Ελιουνούσι αλλά και τον Καρντόσο ενώ ο “Φορτού” είχε συμμετοχή και στο 4-1.

Βοήθησε αισθητά η παρουσία Καρντόσο στο αρχικό σχήμα, δίνοντας ύψος στην 11άδα, δύναμη σε μικρή και μεγάλη περιοχή και αμυντικές βοήθειες ειδικά σε στημένες φάσεις. Η Αστανά είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 μετά από λάθος του Λεάλι που έστειλε την μπάλα πάνω στον σκόρερ Καπανάγκα. Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε μείνει με 10 μετά την αποβολή του Κάνιας στο 58′.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Καμία έκπληξη από τον Μπέντο στο 4-2-3-1 του. Τίποτα το συγκλονιστικά διαφορετικό σε σχέση με τα όσα ξέραμε: Λεάλι κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ, Ρέτσος αριστερά και κέντρο άμυνας με Μποτία και Ντα Κόστα. Στο κέντρο ο αρχηγός Μιλιβόγεβιτς και ο Μάρτινς. Δεκάρι ο Φορτούνης. Άκρα με Ελιουνούσι και Σεμπά και φορ ο Καρντόσο.

Με 5-3-2 η Αστανά και ως εξής: Έριτς ο κίπερ, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά σε πεντάδα οι Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Άνισιτς, Λογκβινέκο και Σόμκο. Ταγκιμπέργκεν σε ρόλο αμυντικού χαφ και έξω δεξιά και έξω αριστερά στο κέντρο οι Τουμάσι και Κάνιας. Δυάδα στην επίθεση με Νουρσεμπάγιεβ που είναι ο αρχηγός και τον Καπανάγκα.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με πρόθεση να πρεσάρουν από νωρίς έχοντας την πρώτη φάση με σουτ του Μποτία σε σώματα στο 1ο λεπτό. Στο 3ο λεπτό ο Φιγκέιρας έκανε ένα σουτ λίγο έξω. Στο 4′ ένα ακόμα σουτ από τον Φορτούνη αυτήν την φορά “έφυγε” λίγο έξω.

Στο 13ο λεπτό ο προωθημένος Ρέτσος πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φορτούνη και ο κίπερ της Αστανά μπλόκαρε δύσκολα με 2η προσπάθεια. Στο 14ο λεπτό ένα φάουλ του Φορτούνη πήγε απευθείας στα χέρια του Έριτς. Γενικά ο Ολυμπιακός έβγαλε αρκετές φάσεις στα πρώτα λεπτά.

Η Αστανά σε πρώτη φάση περίμενε τον Ολυμπιακό και μετά προσπαθούσε να “χτυπήσει” σε αντεπιθέσεις. Στο 18ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία με σουτ Μιλιβόγεβιτς και προσπάθεια Καρντόσο για προβολή από κοντά. Στο 20ό λεπτό ο Φορτούνης απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Στο 23′ ακόμα μία καλή φάση με καλό φάουλ του Καρντόσο το οποίο βρήκε κόντρα και πήγε κόρνερ. Στο 24′ μπαλιά Μάρτινς σε Ελιουνούσι σε θέση βολής αλλά το σουτ του βρήκε σε σώματα.

ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 1-0 Ο ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ ΣΤΟ 25Ο ΛΕΠΤΟ

Στο 25ο λεπτό ο Φορτούνης “χόρεψε” όλη την άμυνα της Αστανά. Απέφυγε τρεις παίκτες και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μπαλιά πάρτο – βάλτο σε Φιγκέιρας που από κοντά με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0.

Ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος όμως “πούλησε” την μπάλα και εάν δεν ήταν ο Μποτία να κάνει φάουλ πάνω στον Καπανάγκα θα έβγαινε πολύ επικίνδυνη φάση για την Αστανά. Αμέσως μετά ο Τουμάσι στο 29′ είχε ένα φάουλ στο τείχος και ένα σουτ λίγο άουτ. Πολύ λίγο πιο μετά ο Φορτούνης είχε πάλι σουτ έξω.

ΓΚΟΛ… ΠΟΙΗΜΑ Ο ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ!!!

Στο 33ο λεπτό ο Ελιουνούσι ελίχθηκε εξαιρετικά στην μικρή περιοχή και “κρέμασε” ιδανικά τον αντίπαλο κίπερ. Τρομερό τέρμα από τον Νορβηγό διεθνή που έκανε το 2-0 και ιδιαίτερα γρήγορα για τον Ολυμπιακό.

ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ Ο ΣΕΜΠΑ ΚΑΙ 3-0 ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΝΙΣΙΤΣ

Στο 34ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη του Ελιουνούσι ο Σεμπά βγαίνει μόνος μπροστά και “καθαρίζει” το ματς με συρτό σουτ για το 3-0. Όλα αυτά μέσα σε 2 λεπτά! Στο 37ο λεπτό μετά από κόρνερ της Αστανά ο Άνισιτς είχε σουτ στο δοκάρι. Αμέσως μετά η ομάδα από το Καζακστάν είχε και άλλη προσπάθεια που μπλόκαρε ο Λεάλι.

ΓΚΕΛΑ ΛΕΑΛΙ ΚΑΙ 3-1 ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΝΙΑΣ

Στο 53ο λεπτό ο Λεάλι έκανε το λάθος και έβγαλε… ασίστ στον Καπανάγκα που δεν είχε πρόβλημα να “κρεμάσει” τον Ιταλό για να μειώσει το σκορ σε 3-1.

Στο 58ο λεπτό ένα δυνατό και σκληρό φάουλ του Κάνιας απέφερε την αποβολή του, αφήνοντας την ομάδα του Καζακστάν με 10 παίκτες. Κάτι που δεδομένα ήταν στα υπέρ του Ολυμπιακού.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑ ΜΕ ΑΣΙΣΤ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ – ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ

Στο 65ο λεπτό από μία φάση που ξεκίνησε με μεταβίβαση του Φορτούνη η μπάλα έφτασε σε Καρντόσο και από εκεί σε Σεμπά που με κοντινή προβολή έκανε το 4-0. Σε αυτήν την φάση ο Φορτούνης χτύπησε και έμεινε “καθηλωμένος” στο έδαφος, προκαλώντας μία ανησυχία στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Στο 68ο λεπτό ο Μπέντο έριξε στο ματς τον Μανθάτη αντί του Ελιουνούσι. Στο 70′ χάθηκε ένα τετ α τετ του Καπανάγκα από μπαλιά του Μουζίκοβ. Στο 72′ ο τραυματίας Μιλιβόγεβιτς έδωσε την θέση του στον Καμπιάσο ενώ στο 77′ ο Φορτούνης είχε ένα σουτ λίγο έξω. Στο 78′ έγινε αλλαγή με τον Μπουχαλάκη να κάνει την επανεμφάνισή του μετά τα ματς με την Χαποέλ Μπερ Σεβά.

ΠΗΓΗ:gazzetta .gr