17 Απριλίου, 2024
  • 17 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Σε κίνδυνο τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα(Ανακοίνωση της διοικούσας της ΕΠΟ)

Σε κίνδυνο τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα(Ανακοίνωση της διοικούσας της ΕΠΟ)

By on 5 Νοεμβρίου, 2016 0 1068 Views

Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της κατόπιν συνεννόησης με την FIFA, τοποθετήθηκε για τον εκφοβισμό του Γιάννη Τσαχειλίδη και για την παραίτηση των μελών της ΚΕΔ και προειδοποιεί με αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων σε περίπτωση που επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

Θέση για την επίθεση που δέχθηκε το μέλος της ΚΕΔ, Γιάννης Τσαχειλίδης, χθες βράδυ στο σπίτι του καθώς για την παραίτηση της ΚΕΔ πήρε η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, η οποία κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση που λάβουν χώρα ξανά τέτοια περιστατικά, τότε θα ανασταλεί η διεξαγωγή του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο. Μάλιστα κάτι τέτοιο θα συμβεί «έστω κι αν αυτό συνεπάγεται μελλοντικό αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ:

«Η χθεσινοβραδινή καταγγελία από το μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Γιώργο Μπίκα για αήθη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της ΚΕΔ, πράξη για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Αστυνομία, είναι αποκρουστική και η ΠΔΕ την καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Η στοχευμένη αυτή επίθεση είχε τελικά ως αποτέλεσμα την υποβολή παραίτησης όλων των μελών της ΚΕΔ, καθώς και του κ. Γεωργίου Μπίκα από την ΠΔΕ. Για το θέμα αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί η UEFA, η FIFA και ο εκπρόσωπός της για την Ελλάδα κ. Κωστάκης Κουτσοσκούμνης.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΠΔΕ έχει διορισθεί από την FIFA με σκοπό την εξομάλυνση της λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και την παράδοση της διοίκησής του, μετά την πλήρη εναρμόνισή του με τα διεθνώς κρατούντα και εφαρμοζόμενα, το ταχύτερο δυνατό στην εκλεγμένη φυσική του ηγεσία.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε πλευρά επιχειρηθούν στο μέλλον ανάλογες απόπειρες εκτροπής της ΠΔΕ από την εντολή και το έργο της, θα ανασταλεί η διεξαγωγή του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο, έστω και αν αυτό συνεπάγεται μελλοντικό αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η εντολή της FIFA προς την ΠΔΕ είναι σαφής και διαρκής και η ΠΔΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον δρόμο της εντολής αυτής μέχρι την ολοκλήρωση της αποστολής της».

..