22 Μαΐου, 2024
  • 22 Μαΐου, 2024

Το ΑΠΟΕΛ ζητά εξηγήσεις για τους φακέλους

By on 10 Νοεμβρίου, 2016 0 1065 Views

Σε σχέση με την ανακοίνωση από πλευράς ΚΟΠ, η οποία αναφέρεται σε ενημέρωση που έχει παραλάβει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε σχέση με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, στον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα, με ανακοίνωση του το ΑΠΟΕΛ αναφέρει τα ακόλουθα:

Είναι η τρίτη φορά που η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είτε μέσω αναφορών του Προέδρου της, στον προσωπικό λογαριασμό του, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, κάνει αναφορά σε αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, εμπλέκοντας το όνομα του ΑΠΟΕΛ.

Έχουμε αποστείλει ήδη δύο επιστολές στην ΚΟΠ. Στις οποίες σημειώσαμε απευθυνόμενοι προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι η αναφορά σε ομάδες χωρίς να προκύπτει οποιαδήποτε ευθύνη έχει ως αποτέλεσμα, την διαβολή τους ενώπιον της κοινής γνώμης και ταυτόχρονα την απαξίωση του ίδιου του αθλήματος. Θα μπορούσε κάλλιστα από την στιγμή που η ενημέρωση τίθεται ενώπιον του Πειθαρχικού Εισαγγελέα και του Αθλητικού Δικαστή, να εξετάζονται από τον ίδιο, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην επίσημη αναφορά της UEFA και αν και εφόσον προκύπτουν ευθύνες, τότε η ομάδα να τιμωρείται και να γνωστοποιείται η τιμωρίας της όπως γνωστοποιούνται και όλες οι άλλες ποινές από τον Αθλητικό Δικαστή.

Επίσης θα αναφερθούμε σε δύο θέματα που προκύπτουν με αφορμή την τροποποίηση που μας αποστάληκε, ημερομηνίας 02/11 με την οποία η ΚΟΠ ενημερώνει ότι πλέον «…όταν ένα Σωματείο αναφέρεται σε πέραν των τριών υποθέσεων που έρχονται από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε μια ποδοσφαιρική περίοδο, τότε δεν θα δικαιούται καμιά από τις χορηγίες που δίνει η Κυπριακή Ομοσπονδία στα Σωματεία της, την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο..»

Το πρώτο θέμα αφορά στην ίδια την τροποποίηση όπου δυστυχώς σύμφωνα με την δική μας άποψη το περιεχόμενο της αναιρεί το τεκμήριο της αθωότητας αφού η εφαρμογή του κανονισμού αυτού εξισώνει, την περίπτωση μιας A’ ομάδας που για οποιονδήποτε λόγο θεωρείται ότι παρουσίασε μειωμένη ή στοχευόμενη ή εκτός του αθλητικού πλαισίου απόδοση, με μια άλλη B’ ομάδα που δεν έχει καμία ευθύνη. Και ταυτόχρονα καθίσταται ένοχη εκ των πραγμάτων, η Β΄ ομάδα με την εφαρμογή αυτού του κανονισμού για κάτι που είναι εκτός του ελέγχου της. Αναμένουμε ότι το σκεπτικό αυτής της τροποποίησης θα επεξηγηθεί και θα συζητηθεί στην Γενική Συνέλευση της 14ης Νοεμβρίου

Το δεύτερο θέμα αφορά στην διαδικασία απόφασης και δημοσιοποίησης της συγκεκριμένης τροποποίησης. Όπως έχουμε ενημερωθεί από τον εκπρόσωπο μας στην ΚΟΠ, στην συγκεκριμένη συνεδρία, του Διοικητικού Συμβουλίου την 01/11, δεν πάρθηκε από το Σώμα καμιά απόφαση για τροποποίηση κανονισμού. Θα επιθυμούσαμε από την ΚΟΠ και μια απάντηση επί τούτου.

Ολοκληρώνοντας αλλά και διαβλέποντας τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον χώρο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, υπογραμμίζουμε ότι αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αποστολής «φακέλων», τότε την μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Εμείς ως ΑΠΟΕΛ έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την υπόληψη του ονόματος μας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ας καταλάβουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα ότι «γιορτή δική μας, παραμονή δική σας» . Είναι καιρός όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους…