12 Απριλίου, 2024
  • 12 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • <span class="bread-current bread-1959" title="Σκληρή απάντηση στους Γερμανούς:<>">Σκληρή απάντηση στους Γερμανούς:<>

Σκληρή απάντηση στους Γερμανούς:<<Δεν σας ανήκει το ποδόσφαιρο>>

By on 15 Νοεμβρίου, 2016 0 865 Views

«Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το νόημα για τέτοια παιχνίδια τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας και, μάλιστα, μέσα στο τόσο απαιτητικό πρόγραμμα. Καταλαβαίνω ότι για εκείνους είναι κάτι το ιδιαίτερο να παίζεις με τους παγκόσμιους πρωταθλητές και καταλαβαίνω ότι ο μόνος τρόπος να αμυνθούν είναι με σκληρά τάκλιν. Ειδικά, όμως, για τον τελευταίο λόγο, αναρωτιέμαι αν αυτού του είδους τα ματς έχουν αχρείαστο ρίσκο», τόνισε ο Μίλερ μετά τη νίκη της Γερμανίας με 8-0 επί του Σαν Μαρίνο.

Αυτό, όμως, οδήγησε σε σκληρή απάντηση, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Σαν Μαρίνο να στέλνει ανοιχτή επιστολή στον άσο της Μπάγερν. «Κύριε Μίλερ έχετε δίκαιο. Τέτοια παιχνίδια δεν είναι τίποτα», ξεκίνησε ο Γκασπερίνο, που παρέθεσε 10 λόγους για τους οποίους το παιχνίδι έχει νόημα:
1.Μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι ακόμη και σε μία ομάδα όπως η δική μας δεν μπορείτε να σκοράρετε.
2.Μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν ανήκει στους μάνατζέρ σας, αλλά σε όλους όσοι το αγαπάνε.
3.Θύμισε στους δημοσιογράφους σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι αυτοί οι τύποι κυνηγάνε μέχρι τέλους τα όνειρά τους.
4.Μας θύμισε ότι εσείς οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αλλάξετε και ότι πάντα θα κάνετε bullying, έστω και αν δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία.
5.Έδειξε ότι 200 τύποι στο Σαν Μαρίνο δίνουν πάντα το 100%. Ποιος ξέρει, ίσως μία μέρα όλες οι θυσίες τους δεν πρόκειται να ξεπληρωθούν με ένα παιχνίδι απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές.
6.Βοήθησε την Ομοσπονδία σας (όπως και τη δική μας) να συγκεντρώσει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προκειμένου να χτίσει υποδομές. Θα σας πω ένα μυστικό: αυτή τη στιγμή η δική μας χτίζει ένα γήπεδο σε μία απομακρυσμένη περιοχή. Θα μπορούσατε να το χτίσετε μόνος σας σε έξι μήνες με τον μισθό που παίρνετε, εμείς θα το κάνουμε με τα έσοδα από έναν αγώνα μαζί σας.
7.Επέτρεψε στην ομάδα μας να γίνει πρώτο θέμα στον Τύπο.
8.Επέτρεψε στον φίλο σας, Γκναμπρί, να κάνει χατ τρικ.
9.Επέτρεψε σε κάποιους από τους κατοίκους μας να νιώσουν ότι έχουμε πραγματική εθνική ομάδα.
10.Με βοήθησε να καταλάβω ότι παρότι φοράτε την καλύτερη φανέλα της Adidas, από κάτω είστε πάντα εκείνοι που φοράτε λευκές κάλτσες με πέδιλο.

Με αγάπη, ο Άλαν σας», ήταν μέρος της επιστολής.