17 Ιουνίου, 2024
  • 17 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Με τον διορισμό ΚΕΔ θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα…Ποιός αναλμβάνει μετά τον Μπίκα?

Με τον διορισμό ΚΕΔ θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα…Ποιός αναλμβάνει μετά τον Μπίκα?

By on 16 Νοεμβρίου, 2016 0 1191 Views

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης είχε συνομιλία με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και πήραν σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεταξύ άλλων η επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά επειδή δεν υπάρχει ΚΕΔ, είναι δύσκολο να επαναρχίσει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα έγινε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, με θέμα συζήτησης όλα τα ανοιχτά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη συζήτηση αποφασίστηκε, η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο Κουτσοκούμνης. Αναγνωρίστηκε ότι το έργο της συγκρότησης νέας Κ.Ε.Δ., η οποία θα εμπεριέχει πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μετά τη φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, ενώ διαψεύδονται όσα ονόματα ακούγονται ως νέα μέλη της Επιτροπής.

Επίσης, ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο, όπως το ίδιο ισχύει για διορισμό ξένου Προέδρου στην Κ.Ε.Δ., δεδομένης της εύλογης άγνοιας του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Παράλληλα η FIFA και η UEFA εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στο σπίτι Μπίκα, κρίνουν ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν πρέπει να εγκλωβίσει το ποδόσφαιρο στις μακροχρόνιες διαδικασίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ως αποτέλεσμα η ΦΙΦΑ έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ της ΕΠΟ οδηγία για τηνεπανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα. Ωστόσο επειδή η προσπάθεια συγκρότησης της νέας Κ.Ε.Δ., με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στην αυριανή συνεδρίασή της, κατόπιν επαφής με τον κ. Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

Η ΠΔΕ, δια των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας.

Τέλος, η Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με την διοίκηση της SuperLeague και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10ης Νοεμβρίου 2016.

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr