22 Ιουνίου, 2024
  • 22 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Είναι απόφαση τελεσίδικη, και θα εφαρμοστεί διά πυρός και σιδήρου.

Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Είναι απόφαση τελεσίδικη, και θα εφαρμοστεί διά πυρός και σιδήρου.

By on 22 Νοεμβρίου, 2016 0 1185 Views

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM για τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τα στημένα, αλλά και το πώς προχωρεί η ομοσπονδία με το θέμα που ταλαιπώρησε έντονα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η αρχική του τοποθέτηση…

«Για την ΚΟΠ και την ΟΥΕΦΑ είναι ώρα μηδέν. Το φαινόμενο των φακέλων είχε έντονη έξαρση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Έπρεπε να παρθούν τα μέτρα που θα ήταν τόσο σκληρά και αποτρεπτικά για να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από τη μάστιγα των στημένων αγώνων. Με τους κανονισμούς που ομόφωνα αποφάσισε το δ.σ. είναι μονόδρομος. Από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ κατονομάζει υπαίτιους, είναι πορεία χωρίς επιστροφή. Από τη στιγμή που θα έρχεται φάκελος και κατονομάζει σωματεία αυτεπάγγελτα πάει στον πειθαρχικό εισαγγελέα. Θα είναι διαδικαστικό αυτό και μετά θα πάει στον Αθλητικό Δικαστή για να υλοποιεί τις αποφάσεις. Αν το σωματείο έχει αντίθετη άποψη, τότε υπάρχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει».

Αν θα ανακοινώνονται οι φάκελοι…

«Όταν θα μας καταδεικνύεται ο υπαίτιος, θα ανακοινώνεται. Αν δεν καταδεικνύεται υπαίτιος θα πηγαίνει στην Αστυνομία για διερεύνηση».

Για το τι θα γίνεται σε περίπτωση που αμφισβητούν κάποιοι τις διαδικασίες…

«Θα είναι τεκμήριο. Συστάθηκε και μια επιτροπή που θα έχει επαφές με τους ειδικούς της ΟΥΕΦΑ. Θα μας εξηγήσουν τον τρόπο που λειτουργούν στο θέμα. Θα αναφερθούν οι φόβοι που υπάρχουν, θα δοθούν οι εξηγήσεις και θα υλοποιηθούν τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα».

Για την έξαρση του φαινομένου το τελευταίο διάστημα…

«Πιστεύω ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες που είναι και έξω από το ποδόσφαιρο. Δεν έχουν σχέση με τα ίδια τα σωματεία. Κάποτε φωτογραφίζουμε και θεωρούμε υπεύθυνους για όλα τους παράγοντες. Υπάρχει και η άλλη όψη, όπου μπορεί να γίνονται τα στημένα από ποδοσφαιριστές, από διαιτητές ή ακόμα και από τη μαφία του ποδοσφαίρου, όπως είπε και ο πρόεδρος στη συνέλευση. Εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα. Θα μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην θυματοποιηθούν αθώοι. Η βάση και η πορεία μας είναι αυτή που ψηφίστηκε χθες από το δ.σ.. Υπάρχει η τιμωρία και η πρόληψη. Ως ομοσπονδία οτιδήποτε πληροφορίες μαζεύονται θα πηγαίνουν στην επιτροπή και από εκεί στην ΟΥΕΦΑ. Θα προειδοποιούμε την ΟΥΕΦΑ για τις πληροφορίες και θα αξιολογούνται. Στόχος μας είναι να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Την μέρα που ασχολούμασταν με τους φακέλους, η Εθνική U-19 προκρίθηκε στο Elite Round όπως και η U-17. Κάποιες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο επισκιάζονται και στιγματίζονται με τη κακή όψη του ποδοσφαίρου μας. Και σε συλλογικό επίπεδο και σε εθνικό, είμαστε σε ψηλό επίπεδο. Έχουμε το σεβασμό από τη FIFA και την ΟΥΕΦΑ, όμως τα γεγονότα με τους φακέλους χαλούν την εικόνα μας. Είναι απόφαση τελεσίδικη, μονόδρομος και θα εφαρμοστεί διά πυρός και σιδήρου. Θα προχωρήσουμε για να τελειώνουμε αυτό το θέμα».