17 Απριλίου, 2024
  • 17 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ΚΟΠ διευκρινίζει για τον βοηθό διαιτητή Μάριο Δημητριάδη

Η ΚΟΠ διευκρινίζει για τον βοηθό διαιτητή Μάριο Δημητριάδη

By on 6 Δεκεμβρίου, 2016 0 1019 Views

Σε σχέση με δημοσιεύματα αναφορικά  με το διεθνή βοηθό διαιτητή Μάριο Δημητριάδη και προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, η ΚΟΠ επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Ο Μάριος Δημητριάδης πέρασε με επιτυχία την εξέταση φυσικής κατάστασης Κατηγορίας Elite Βοηθών Διαιτητών το περασμένο καλοκαίρι (FIFA Test) και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους κανονισμούς, δικαιούται να ορίζεται στους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων.

Απέτυχε να περάσει τους χρόνους για διεθνείς βοηθούς διαιτητές το περασμένο Φθινόπωρο, όμως η αποτυχία σε αυτό το τεστ δεν συνιστά αφαίρεση του από τον κατάλογο των διεθνών βοηθών διαιτητών αλλά μη ορισμό του σε διεθνείς αγώνες, μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο που είναι η επόμενη εξέταση.

Ο οποιοσδήποτε αξιωματούχος της ΚΟΠ δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιοι διαιτητές έχουν περάσει την οποιαδήποτε εξέταση. Αυτή είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας και των συνεργατών του.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας η παροχή οποιωνδήποτε πληροφορίων στα ΜΜΕ για θέματα που αφορούν την Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΠ είναι πάντα στη διάθεση των αθλητικών συντακτών για ενημέρωση τους για τυχόν θέματα που προκύπτουν.