27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Η πιο μεγάλη έκπληξη του 2016… (video)

By on 31 Δεκεμβρίου, 2016 0 905 Views

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes κέρδισε άξια ένα παγκόσμιο τίτλο που κυνηγούσε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με κυριότερο αντίπαλο τον συναθλητή του και έναν από τους πλέον ταλαντούχους οδηγούς της F1, τον Λιούς Χάμιλτον.

Περίπου όμως μια εβδομάδα μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, στάθηκε εμπρός από τους εκπροσώπους του Τύπου και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την F1, παγώνοντας το κοινό. Ήταν 2 Δεκεμβρίου 2016, την ημέρα της εκδήλωσης βράβευσης των κορυφαίων οδηγών των πρωταθλημάτων της FIA, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας.

Λίγες μόλις ώρες πριν, είχαν ενημερωθεί τα μέλη της ομάδας της Mercedes για την απόφαση του Ρόσμπεργκ. Και φυσικά η έκπληξή τους ήταν ανάλογη με αυτή των δημοσιογράφων, αλλά και των οπαδών της F1 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η είδηση φυσικά και μεταδόθηκε αστραπιαία, ενώ άρχισε ένα μεγάλο γαϊτανάκι συζητήσεων σχετικά με το γιατί, το πώς και τις μύχιες σκέψεις του Ρόσμπεργκ. Από την πλευρά του βέβαια, ο Γερμανός ήταν απόλυτα ξεκάθαρος.

Δήλωσε ότι από έξι ετών περίπου ξεκίνησε να κυνηγά το όνειρό του. Και παρότι μόλις 31, μετράει ήδη 25 περίπου χρόνια στις πίστες. Επιπλέον, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, οικονομικό πρόβλημα δεν έχει, οπότε θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει να προσφέρει το 99% του χρόνου και της ενέργειάς του στους αγώνες και να ασχοληθεί με τη ζωή και την οικογένειά του.

Σίγουρα ήταν μια πολύ γενναία απόφαση. Στο κολοφώνα της δόξας τους λίγοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη και τη διαύγεια πνεύματος να αποσυρθούν. Κάποιοι είπαν ότι ο Νίκο έπραξε πολύ σοφά. Κάποιοι άλλοι ότι, μη έχοντας τη στόφα του πρωταθλητή, έφτασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με πολύ κόπο και προσπάθεια που, παρά το νεαρό της ηλικίας του, τον εξουθένωσε.

Όπως και να έχει, όποια και αν είναι η αλήθεια, γεγονός  είναι ότι ο Ρόσμπεργκ κατάφερε να μας εκπλήξει πολύ περισσότερο με την απόφασή του αυτή, παρά με την οδήγησή του. Και να είναι ένας από τους ελάχιστους αθλητές παγκοσμίως και ιστορικά, που φεύγει ακριβώς στην κορύφωση της καριέρας του.

Τέλος δεν μπορούμε να μην του πιστώσουμε και ένα ντόμινο δημοσιότητας για την F1, σε μια εποχή που κανείς δεν θα ασχολούταν με αυτή. Καθώς άφησε κενό το κάθισμα του ενός εκ των δύο μονοθέσιων της πρωταθλήτριας ομάδας που κάθε οδηγός το επιθυμεί, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια ακόμα τεράστια συζήτηση σχετικά με το ποιος θα το κερδίσει.

Σε κάθε περίπτωση ο Γερμανός πέρασε στην ιστορία της F1 και το όνομά του θα είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα, στη λίστα των πρωταθλητών. Ευχαριστούμε λοιπόν τον Ρόσμπεργκ για τις στιγμές που μας προσέφερε στην F1 και του ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, ώστε να απολαμβάνει τη ζωή και την οικογένειά του.

https://www.youtube.com/watch?v=F8SwDhdygJY