27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Νίκη για την Άρσεναλ και γκολάρα

By on 1 Ιανουαρίου, 2017 0 790 Views

Οταν σε ένα περίπου χρόνο από τώρα, εκεί κοντά στα μέσα του Δεκέμβρη, θα αναζητούμε το κορυφαίο γκολ για το 2017, θα πρέπει να ανατρέξουμε σε ένα από τα πολύ πρώτα του έτους. Με το που γύρισε το ρολόι και αποχώρησε το 2016, ο Ολιβιέ Ζιρού είπε να αφήσει για τα καλά το σημάδι του. Αυτό που έβαλε, θα είναι στην κουβέντα για πάρα πολύ καιρό. Εκείνος ήταν ο ήρωας πριν αλλάξει ο χρόνος, γράφοντας στο τέλος το 1-0 κόντρα στην Γουέστ Μπρομ  και εκείνος είναι που έκανε ποδαρικό με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, οδηγώντας την Αρσεναλ στο 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας.

Ουσιαστικά το ματς ήταν ξεκάθαρος μονόλογος των γηπεδούχων, με την Πάλας να μην μπορεί να αλλάξει δεύτερη πάσα στο μεγαλύτερο διάστημα του. Οι διαθέσεις των Κανονιέρηδων φάνηκαν στο 6′, όταν έχασαν απίθανη ευκαιρία. Ο Μονρεάλ γύρισε τέλεια, αλλά σε κενή εστία ούτε ο Ζιρού, ούτε ο Λούκας έβαλαν το πόδι τους για να σκοράρουν. Στη συνέχεια το σουτ του Ελνενί σταμάτησε σε σώμα αμυντικού. Στο 17′ όμως η μπάλα αναπαύτηκε εντός εστία με μαγικό τρόπο. Σε ιδανική αντεπίθεση, ο Αλέξις Σάντσες έκανε τη σέντρα και ο Ζιρού ρίχνοντας το σώμα μπροστά, έβαλε αυτό που δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις σε κείμενο. Ηταν κάτι σαν εναέριο τακουνο-ψαλιδάκι και όχι ακριβώς αυτό που αποκαλούμε scorpion kick. Οπως και να το πεις όμως, ήταν γκολάρα, η πέμπτη φετινή του, ενώ ο Αλέξις Σάντσες έχει πλέον συμμετοχή σε 19 γκολ (12 δικά του και επτά ασίστ).

Η Αρσεναλ συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν μπορούσε να βρει δεύτερο γκολ. Στο 45′ μετά από δώρο των αμυντικών, απείλησε ο ο Αλέξις και τον νίκησε ο Χένεσι. Ο Μπεντέκε στο 47′ πήγε να ισοφαρίσει με σκαστή κεφαλιά-άουτ. Λίγο αργότερα όμως ήρθε το 2-0. Σε φάση διαρκείας (56′), η μπάλα βρέθηκε στον αέρα και ο Ιβόμπι με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά καθάρισε το ματς. Κάπου εκεί έβγαλαν αντίδραση οι Αετοί για περίπου 7-8 λεπτά. Τους σταμάτησεόμως ο Τσεχ, που ειδικά σε 90 δευτερόλεπτα (60′-62′) απέκρουσε διαδοχικά την κεφαλιά του Μπεντέκε, την λόμπα του Καμπάιγ και το πλασέ του Τάουνσεντ. Μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι κυνήγησαν και το τρίτο, έχασαν ευκαιρίες, αλλά κράτησαν την ουσία της νίκης, που τους επανέφερε εντός τετράδας στο -9 από την κορυφή.

* Τον Οκτώβριο του 1994 (1-2 στο «Χάιμπουρι») ήταν η τελευταία νίκη της Πάλας στα μεταξύ τους για το πρωτάθλημα. Εκτοτε η Αρσεναλ μετραει 9 νίκες και 3 ισοπαλίες!

* Από το 1985 που ηττήθηκε, η Αρσεναλ μετράει γενικά 7 νίκες, 2 ιοπαλίες, όταν έχει παίξει Πρωτοχρονιά!

* Συμπλήρωσε 200 αγώνες στο «Εμιρέιτς» η ομάδα του Βενγκέρ με ρεκόρ 129-47-23!

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Ελνενί (70′ Κοκλέν) Τσάκα, Ιβόμπι (75′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Αλέξις Σάντσες, Λούκας (70′ Ράμσεϊ), Ζιρού

Κρίσταλ Πάλας (Σαμ Αλαρνταϊς): Χένεσι, Νταν, Τόμκινς, Κέλι, Γουόρντ, Φλαμινί, Πάντσιον, Καμπάιγ (65′ Ματς), Τάουνσεντ (70′ Λι), Ζαχά, Μπεντέκε (77′ Κάμπελ).