27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ συνεχίζεται

Η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ συνεχίζεται

By on 2 Ιανουαρίου, 2017 0 869 Views

Διαιτητής και επόπτης τα έκαναν ελαφρώς… μαντάρα εις βάρος της Γουέστ Χαμ, ο Μουρίνιο με αλλαγές «χειρουργικής» ακρίβειας έκανε την υπόλοιπη δουλειά και η Γιουνάιτεντ κέρδισε και τα «Σφυριά» (0-2) κι έφτασε τις 6 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.
Συμβαίνει και στις καλύτερες ποδοσφαιρικές οικογένειες- όπως, για παράδειγμα, σ’ αυτήν της Premier League: η Γουέστ Χαμ υποδεχόταν σήμερα την Γιουνάιτεντ και ο 48χρονος Μάικ Ντιν (ο πιο έμπειρος, δηλαδή, διαιτητής ολόκληρης της λίγκας) επιστρατεύτηκε για να βγάλει τα διαιτητικά κάστανα από τη φωτιά.

Να, όμως, που αντί για «φωτιά» τα έκανε τελείως θάλασσα: στο 15ο λεπτό ο Φεγκουλί έχασε το κοντρόλ της μπάλας και στην προσπάθειά του να την προλάβει «βρήκε» τον Τζόουνς, με τον Ντιν να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα, την οποία τη λες από «αυστηρή» ως «ανακάλυψη».

Παρά το γεγονός, όμως, πως έπαιζε από πολύ νωρίς με παίχτη παραπάνω, η Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο μ΄ εξαίρεση την απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία στο 36΄ με Βαλένσια- Λίνγκαρντ δεν έκανε καμία άλλη φάση.

Στο δεύτερο, όμως, και χάρη στη διπλή αλλαγή του Μουρίνιο που έριξε στο χορτάρι Ράσφορντ και Μάτα, το γήπεδο άρχισε να γέρνει προς την πλευρά των «Σφυριών», μέχρι που στο 63΄ μετά από τρομερή ενέργεια του 19χρονου Άγγλου o Special… Χουάν έκανε το 0-1 με ωραίο πλασέ.
Στο 78′ η Γιουνάιτεντ κλείδωσε το διπλό, καθώς ο Ζλάταν με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Ετσι, ο Σουηδός έφτασε τα 18 σε όλες τις διοργανώσεις, όταν πέρσι πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ ήταν ο Μαρσιάλ με 17!