23 Μαΐου, 2024
  • 23 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η αστυνομία ζητά στοιχεία από τον Δήμαρχο Πάφου για όσα κατάγγειλε

Η αστυνομία ζητά στοιχεία από τον Δήμαρχο Πάφου για όσα κατάγγειλε

By on 4 Φεβρουαρίου, 2017 0 998 Views

Λευκωσία: Συνάντηση με Αξιωματικό της Αστυνομίας θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφορικά με τις δημόσιες καταγγελίες του για τα στημένα παιχνίδια.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η συνάντηση διευθετήθηκε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε Αξιωματικός του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος με τον κ. Φαίδωνος αμέσως μετά τις καταγγελίες στις οποίες προέβη δημόσια.Ο κ Φαίδωνος θα πρέπει να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του αφού ανφέρθηκε σε ακίνητο που πουλήθηκε για 24νεκ.στη Λεμεσό και σύνδεσε την πώληση με τα στημένα,και να αποκαλύψει στην αστυνομία αυτούς που όπως ανέφερε έχουν ενοικισμένα σπίτια στην Ασία όπου παίζεται το παράνομο στοίχημα. Ενώπιον της αστυνομίας θα φανεί αν ο κ.Φαίδωνος έχει στοιχεία που θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις και διώξεις ή αν αναφέρθηκε στις διάφορες φήμες που συζητούνται χωρίς να συνοδεύονται με στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το νομοσχέδιο για τα στημένα παιχνίδια βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για τον απαραίτητο νομικοτεχνικό έλεγχο.

Σε δηλώσεις του τον περασμένο Νοέμβριο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου είχε κάνει λόγο για έξαρση του φαινομένου με τους στημένους αγώνες, σημειώνοντας ότι
στόχος ήταν το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου να βρίσκεται ενώπιον της Βουλής αρχές του νέου χρόνου.

Ο κ. Νικολάου είχε επίσης αναφέρει ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο “παραχωρούνται ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα στοιχεία εκείνα τα οποία στη συνέχεια θα επιτρέψουν ή θα βοηθήσουν την Αστυνομία για να κάμει τις ποινικές έρευνες που είναι αναγκαίες για τη δίωξη αυτών των φαινομένων”.

Ο Υπουργός είχε επίσης δηλώσει ότι “εάν δεν δώσουμε τα απαραίτητα νομικά όπλα στις διωκτικές αρχές να μπορούν είτε να παρακολουθήσουν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, είτε για να έχουν επαρκείς εξουσίες για να διερευνούν αυτού του είδους τις υποθέσεις, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε μια κατάσταση με μόνο τις πειθαρχικές αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν από πλευράς της ΚΟΠ”.