14 Απριλίου, 2024
  • 14 Απριλίου, 2024

Απολογία Βινίσιους και ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ

By on 6 Φεβρουαρίου, 2017 0 1044 Views

Ο Βινίσιους απολογήθηκε δημόσια για την ενέργεια του προς την κερκίδα της ΑΕΚ ενώ την θέση του εκφράζει και το επίσημο ΑΠΟΕΛ.Αναλυτικά:
Δήλωση Vinicius

“Θέλω να απολογηθώ δημόσια απέναντι στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου γιατί έκανα μια χειρονομία που δεν με τιμά ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα. Ότι και αν συνέβηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έπρεπε να αντιδράσω με αυτό τον τρόπο. Είμαι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου όπως έμαθα να κάνω από την μέρα που γεννήθηκα. Θέλω ταυτόχρονα να αναφέρω ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται οι μαύροι ποδοσφαιριστές, θύματα επίθεσης ρατσιστικών συμπεριφορών. Χθες κάποιοι που βρίσκονταν στην κερκίδα της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά σε μένα με ρατσιστικά χυδαίο τρόπο κάνοντας ήχους μαϊμούς ενώ κάποιοι άλλοι δίπλα τους, τους χειροκροτούσαν. Δεν αξίζει σε μια όμορφη χώρα όπως την Κύπρο να έχει ανθρώπους με τέτοια συμπεριφορά από όποια ομάδα και αν προέρχονται…”

Θέση εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ

Ο ΑΠΟΕΛ ως οφείλει, η κάθε σοβαρή ομάδα να πράττει, ερεύνησε τα γεγονότα και επιθυμεί να αναφέρει τα εξής. Ο ποδοσφαιριστής Vinicius προέβει σε χειρονομία προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και για αυτό θα τιμωρηθεί. Ταυτόχρονα επιθυμεί να καταγγείλει την αίσχιστη ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών της ΑΕΚ προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή χωρίς να υπάρξει προηγουμένως καμία πρόκληση από μέρους του ιδίου. Στην κερκίδα της ΑΕΚ υπήρχαν μόλις 898 άτομα. Πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει όχι μόνο αν έγινε ρατσιστική επίθεση αλλά ακόμα και ποιοι την έκαναν. Και όπως πολλές φορές εμείς ως ΑΠΟΕΛ κακίσαμε την συμπεριφορά δικών μας οπαδών που συμπεριφέρονται με τέτοιο αισχρό τρόπο ας το κάνουν και οι άλλες ομάδες όταν το πράττουν δικοί τους οπαδοί. Άλλωστε η σοβαρότητα αυτής της κακής συμπεριφοράς αποδεικνύεται από τις αυστηρές τιμωρίες που επιβάλλει τόσο η UEFA όσο και η ίδια η ΚΟΠ.

Επίσης αναμένουμε από τα ΜΜΕ όπως έτρεξαν με πυχαίους τίτλους να αναφέρουν την “υποψία” χειρονομίας από πλευράς του ποδοσφαιριστή να αφιερώσουν τον ανάλογο χώρο και χρόνο για την συμπεριφορά αυτών που στέκονται η αιτία για να δάχτυλοδείχνεται το ποδόσφαιρο μας ως έδαφος για παράγωγα τέτοιων ρατσιστικών συμπεριφορών.