26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • «Η ελάχιστη ξεκούραση φταίει που οι αγγλικές ομάδες δεν αποδίδουν στην Ευρώπη»

«Η ελάχιστη ξεκούραση φταίει που οι αγγλικές ομάδες δεν αποδίδουν στην Ευρώπη»

By on 8 Μαρτίου, 2017 0 687 Views

Έχοντας περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ για έξι σεζόν πριν την μεταγραφή του στην Ρεάλ το 2013 ξέρει την λογική του πρωταθλήματος και με τις δύο κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ στα 27 του χρόνια μπορεί να γνωρίζει την «συνταγή» επιτυχίας για να φτάσει κανείς στην κορυφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Αγγλία έχει αναδείξει μόλις ένα νικητή στις τελευταίες οκτώ σεζόν και μόνο τρεις από τις δεκαέξι φιναλίστ αυτή την στιγμή προέρχονται από την Πρέμιερ Λιγκ. Ενώ από την άλλη μεριά η Ισπανία έχει πέντε φιναλίστ αυτήν περίοδο οπού μπορούν να διεκδικήσουν το διάσημο τρόπαιο.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ σε συνέντευξη του εξήγησε ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η έλλειψη ξεκούρασης των παικτών της Πρέμιερ Λιγκ άλλα και η μεγάλη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

«Σε κάθε ματς της Πρέμιερ Λιγκ, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% για 90 λεπτά αλλιώς θα χάσεις. Στην Ισπανία μπορείς να είσαι με το πόδι στο «γκάζι» για 45 λεπτά και να κερδίσεις πιο εύκολα. Έτσι μπορείς να ξεκουράσεις πιο εύκολα τους βασικούς σου παίκτες. Στην Αγγλία αν συγκεντρωθείς μόνο για 45 λεπτά δεν θα κερδίσεις κανέναν αγώνα. Αυτός πιστεύω ότι είναι ένα βασικός λόγος», τόνισε ο Ουαλός ποδοσφαιριστής.

«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν ομάδες από την Ισπανία, την Γερμανία και την Ιταλία. Συνεπώς το χειμερινό διάλειμμα είναι απαραίτητο. Στην Αγγλία πρέπει να παίζεις τέσσερα με πέντε παιχνίδια ενώ στις άλλες χώρες δεν παίζουν κανένα. Δεν ξεκουράζονται αρκετά οι ποδοσφαιριστές και είναι δύσκολα να αποδώσουν σε τόσο δύσκολα και σημαντικά ματς στη συνέχεια», κατέληξε ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης.