23 Φεβρουαρίου, 2024
  • 23 Φεβρουαρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • «Ήρθα σε μια τέλεια χώρα και δοξάζω τον Θεό που ήρθα εδώ»

«Ήρθα σε μια τέλεια χώρα και δοξάζω τον Θεό που ήρθα εδώ»

By on 21 Μαρτίου, 2017 0 588 Views

Για την κλήση του στην Εθνική μας ομάδα, την πρώτη του προπόνηση με αυτή, τα παιχνίδια που έρχονται και την αγάπη του για την Κύπρο μίλησε ο Ρενάτο Μαργκάσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον SUPER ΣΠΟΡ FM:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, το περίμενα αρκετό καιρό και πήρα την ευκαιρία μου».

**«Είμαι περίπου 9 χρόνια εδώ, θέλω να μείνω εδώ. Θέλω πολύ να παίξω στην Εθνική γιατί είναι ο μόνος τρόπο ς που μπορώ να δώσω πίσω πράγματα στο ποδόσφαιρο μας και η χώρα μας».

**«Έχει πολλούς παίκτες ο προπονητής. Πάντα είχα σεβασμό στον προπονητή και περίμενα την ευκαιρία μου. Είναι σημαντικό όλοι οι Κύπριοι να έρθουν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα μας για να κερδίζουμε».

Για την πρώτη προπόνηση…
«Ήταν πολύ καλή η πρώτη παρουσία. Τους ξέρω πολύ καλά τους παίκτες, είχα πολλούς συμπάικτες από την Ομόνοια και παλιούς συμπάικτες, ο Αντώνης, ο Μυτίδης. Ένιωσα σαν οικογένεια».

Για τα παιχνίδια με Καζακστάν και Εσθονία…
«Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Το επίπεδο της Εθνικής ανέβηκε τα τελευταία χρόνια και πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και το φιλικό και το επίπεδο παιχνίδι. Βλέπω αρκετούς μικρούς που παίζουν στην Εθνική. Ο Φάνος, ο Φιλιώτης, ο Χάμπος, ο Πιέρος, ο Κάστανος, ο Λαίφης. Δεν είναι εύκολο για τους Κύπριους από μια μικρή χώρα να παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Αυτό τους βοηθάει για να παίξουν καλύτερα, να ανεβάσουν το επίπεδο και βοηθούν την Εθνική».

Μπορούμε να κερδίσουμε την Εσθονία;
«Εγώ προσωπικά πιστεύω πολύ ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Εσθονία, έχουμε την ποιότητα. Αυτές τις ομάδες με τις οποίες είμαστε κοντά πρέπει να τις κερδίζουμε και ειδικά στην έδρα μας».

Να μας μιλήσεις και λίγο για την ομάδα σου την Ομόνοια…
«Ακόμα δεν είναι αρκετό που ανεβήκαμε στην 4η θέση. Έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας, θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη και πρέπει να φτάσουμε στην 3η θέση για να είμαστε σίγουροι. Δεν είναι εύκολο, έχουμε καλές ομάδες μπροστά μας. Πρέπει να κερδίσουμε τον Απόλλωνα και βλέπουμε. Δεν είναι εύκολο αλλά τώρα παίζουμε όλοι μεταξύ μας όλοι θα χάνουν βαθμούς. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, να το πιστέψουμε».

Για το πάθος που βγάζεις στο γήπεδο…
«Το όνειρο μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής. Κάθε παιχνίδια είναι 90 λεπτά που δεν θα τα ζήσεις ξανά. Για αυτό βγάζω πάθος, θέλω να κερδίζω και θέλω να το ζω».

Θυμάσαι την ημέρα που ήρθες στην Κύπρο;
«Δεν ξεχνάω την ημέρα που ήρθα στην Δόξα. Εγώ άλλαξα ρούχα σε μια πλαστική καρέκλα και τα κρέμασα σε μια σπόντα στον τοίχο. Είπα που ήρθα. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα, ήρθα σε μια τέλεια χώρα και δοξάζω τον Θεό που ήρθα εδώ. Τώρα και στην Δόξα είναι καλύτερα τα πράγματα».