27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Το γύρισε και ξαναμπήκε σε τροχιά τίτλου η ΑΕΚ…

By on 1 Απριλίου, 2017 0 624 Views

Το τέλος του ντέρμι ήταν δραματικό με την ΑΕΚ να παίρνει μεγάλη νίκη με 2-1 επι του ΑΠΟΕΛ και να επιστρέφει στην μάχη του τίτλου. Το ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον με τον Μοραίς νωρίς στον αγώνα για να πετύχει η ΑΕΚ την ανατροπή στο δεύτερο μέρος με τα γκολ των Μυτίδη στο 81΄και Λαρένα στο 90+3. Η νίκη φέρνει την ΑΕΚ στο -6 από την κορυφή.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε επιθετικά στον αγώνα και απείλησε δυο φορές στα πρώτα λεπτά. Αρχικά στο 4′ με σουτ του Σωτηρίου που έφυγε έξω και έπειτα στο 7′ με τον Γιωργαλλίδη να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μοράις. Στην εκτέλεση ο Πορτογάλος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και αυτή την φορά με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, όπως έδειξε η επανάληψη της φάσης ο Πορτογάλος ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος. Μετά το γκολ η ΑΕΚ ισοζύγισε και είχε τέσσερις τελικές με Τέτε, Φλοριάν, Λαρένα και Ακοράν που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πετύχει την ισοφάριση, ωστόσο έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Η συνέχεια έφερε κάποιες φάσεις για την ΑΕΚ που στο 59′ και 71′ ζήτησε πέναλτι ζμε τον Φλοριάν αρικά και σε χέρι του Μιλάνοφ στην δεύτερη πρίπτωση.  Η προσπάθεια της ΑΕΚ έφερε αποτέλεσμα στο 81′ όταν ο Γκαρίδο έκανε την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μυτίδη που με ωραίο σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν στο χέρι μια τεράστια ανατροπή. Στο 93′ κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο και ο Λαρένα με εξαιρετικό χτύπημα έκανε το 2-1 και έδωσε στην ΑΕΚ την πιο σημαντική φετινή της νίκη.

Το τελικό αποτέλεσμα φένει την ΑΕΚ στο -6 και πλέον η ομάδα της Λάρνακας έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται και πάλι. Κάποια παράπονα για την διαιτησία σε ορισμένες φάσεις του αγώνα από τους γηπεδούχους και κυρίως στο οριακό τέρμα του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος.

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Καταλά, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Λαμπάν (72′ Τομάς), Λαρένα, Ακοράν, Χέβελ (77′ Μυτίδης), Τέτε (72′ Μαλόκου), Φλοριάν

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (58′ Αλωνεύτης), Μπαράλ (85′ Ντε Καμάργκο), Μπερτόλιο (66′ Εμπεσίλιο), Σωτηρίου