26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Λίβερπουλ ζήτησε σε πατέρα 11χρονου να πει ψέματα…

Η Λίβερπουλ ζήτησε σε πατέρα 11χρονου να πει ψέματα…

By on 13 Απριλίου, 2017 0 638 Views

Πρόστιμο 100.000 λιρών και 12μηνη απαγόρευση να υπογράψει νεαρούς ποδοσφαιριστές που πηγαίνουν σχολείο, επιβλήθηκε στη Λίβερπουλ. Οι «Κόκκινοι» ζήτησαν από τον πατέρα 11χρονου παίκτη, να πει ψέματα στους δικηγόρους που ερευνούσαν την υπόθεση πολλών οικονομικών κινήτρων, όπως πληρωμή σχολικών διδάκτρων, για να εξασφαλίζει την ένταξή τους στην ομάδα.

Νέοι και πολύ αυστηροί νόμοι της Πρέμιερ Λιγκ, απαγορεύουν στις ομάδες να προσφέρουν τέτοιες παροχές για την υπογραφή μικρών, σε ηλικία, ποδοσφαιριστών.

Η «Telegraph» ισχυρίζεται ότι η Λίβερπουλ πρόσφερε επίσης όλα τα έξοδα μετακίνησης για διαγωνισμούς σε Δανία και Παρίσι, χρήματα για να επιδιορθώσει ο πατέρας το αυτοκίνητό του καθώς και 50 λίρες στο παιδί για κάθε φορά που έκανε προπόνηση στην ακαδημία της ομάδας.

Η οικογένεια λέει ότι αυτές οι προσφορές έγιναν από τον Ίαν Μπάριγκαν, τον υπεύθυνο που ασχολείται με την εύρεση παιδιών για τις ακαδημίες και ο οποίος ήθελε την υπογραφή του συγκεκριμένου παίκτη για σχεδόν δύο χρόνια.

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ αρνείται τους ισχυρισμούς της οικογένειας, ότι δύο εκπρόσωποι από το κλαμπ ζήτησαν από τον πατέρα να πει ψέματα στον δικηγόρο της Πρέμιερ Λιγκ τον Σεπτέμβρη.

Επιπλέον υπάρχει καταγγελία πως σε μία συνάντηση με το μεγαλύτερο αδερφό του αγοριού, η Λίβερπουλ προσέφερε να πληρώσει 5000 λίρες για τα σχολικά δίδακτρα, αν η οικογένεια αποσύρει τις κατηγορίες. Ο αδερφός ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε με το διευθυντή της ακαδημίας Άλεξ Ίνγκλετχορπ και τον υπεύθυνο των ακαδημιών, Νικ Μάρσαλ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η οικογένεια ισχυρίζεται πως ο Μπάριγκαν έδωσε μία λίστα με προσφορές στην οικογένεια, η τελευταία από τις οποίες συζητήθηκε τον Αύγουστο του 2016, ένα μήνα αφότου ξεκίνησαν να ισχύουν οι νέοι κανονισμοί. Αυτή η λίστα βρίσκεται πλεόν στα χέρια των ανθρώπων της Πρέμιερ Λιγκ.