27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Απόλλωνας, νέα τροπή στην μάχη του τίτλου

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Απόλλωνας, νέα τροπή στην μάχη του τίτλου

By on 13 Απριλίου, 2017 0 873 Views

Ο Απόλλωνας πέτυχε την πιο σημαντική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 1-0 κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, μείωσε εκ νέου την απόσταση από την κορυφή στο -4 και ελπίζει και πάλι για τον τίτλο. Το μονάδικό γκολ του αγώνα για τους γαλάζιους της Λεμεσού πέτυχε στο 41′ ο Φώτης Παπουλής.

Η πρώτη καλή φάση στο ντέρμπι ήταν για το ΑΠΟΕΛ όταν στο 7′ όταν ο Βάντερ έκανε το σουτ εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Στο πρώτο 20λεπτο δεν είδαμε άλλη ευκαιρία αφού και οι δύο ομάδες πρόσεχαν αρκετά την άμυνα τους. Η πρώτη καλή φάση για τον Απόλλωνα ήρθε στο 25 με ένα σούτ του Σακέτι να φεύγει πάνω από την εστία. Ίδια εικόνα σε όλο το πρώτο μέρος με μέτριο ρυθμός και καθόλου φάσεις και αρκετά φάουλ. Εκεί που φαινόταν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-0, ήρθε ο Παπουλής στο 41′ μετά από λανθασμένη απόκρουση του Αστίθ, με σουτ να κάνει το 1-0 με τον Απόλλωνα να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος προσπάθησε για την ισοφάριση και για λίγα λεπτά γυρόφερνε την περιοχή του Βάλε, όμως χωρίς να απειλήσει. Ο Σέρτζιο βρέθηκε κοντά στο να πετύχει το δεύτερο γκολ για τον Απόλλωνα στο 67′ όμως το σουτ του έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 68′ ο Πιέρος βγήκε μόνος απέναντι στον Βάλε, ο οποίος βγήκε έγκαιρα και έκανε την επέμβαση. Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός με λιγες φάσεις για γκολ μπροστά στις δύο εστίες. Στο 84′ οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι όταν ο Μάγκλιτσα.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Απόλλωνας πλέον είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο στα τελευταία πέντε παιχνίδια που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος CYTA. Το ΑΠΟΕΛ ακόμη κρατά την τύχη στα χέρια του καθώς με τέσσερις νίκες είναι πρωταθλητής για 5ή σερί χρονιά.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Γκόμες, Σέρτζιο, Κυριάκου, Βινίσιους, Πέδρο, Σακέτι, Ντα Σίλβα (73΄ Σεμέδο), Παπουλής (78΄ Πίεχ), Σαρδινέρο, Μαγκλίτσα (90΄+1 Στυλιανού)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο (65΄ Ντε Καμάργκο), Μοράις, Κάνιας, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας (89΄ Γιαμπερέ), Βάντερ (65΄ Μπαράλ), Σωτηρίου