26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • «Είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για έξοδο στην Ευρώπη»

«Είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για έξοδο στην Ευρώπη»

By on 20 Απριλίου, 2017 0 562 Views

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψη ΑΕΚ, για τις πιθανές απουσίες τον Βύντρα και Άρνασον, το πρόβλημα στην άμυνα και την έλλειψη σταθερότητας, τα ταξίδια που κάνει για τονπρογραμματισμό ο Πάμπος Χριστοδούλου, αλλά και την περίπτωση επέκτασης συνεργασίας με τον Χριστοφή  μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου.  

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Super Sport FM:

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει ΑΕΚ…

«Είναι δύο τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και αφορούν τους Βύντρα και Άρνασον των οποίων η συμμετοχή κρίνεται αμφίβολη. Μέχρι χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και φυσιοθεραπεία. Πιθανότατα μέχρι την τελευταία προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή τους. Ο Ανδρέας Παναγιώτου συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες».

Αν έχει κάποιος εκ των Βύντρα και Άρνασον, περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί…  

«Θέλουμε να αποφύγουμε να κάνουμε εκτίμηση. Αξιολογούνται καθημερινά για να έχουμε πλήρη εικόνα. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα δούμε. Να κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή και θα δούμε».

Αν το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το κρισιμότερο αφού θα καθορίσει πως θα προχωρήσει η ομάδα στη συνέχεια, έχοντας ελπίδες για την 3η θέση…  

«Είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για έξοδο στην Ευρώπη. Η επιλογή μας είναι μια: Θα πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Απομένουν πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος και τα δύο είναι στο ΓΣΠ. Το Σάββατο θα αγωνιστούμε μπροστά στον κόσμο μας και είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Απέναντι μας θα έχουμε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις θα πρέπει να τα βγάλουμε με μεγάλη επιτυχία στο γήπεδο. Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας μπορεί να τα καταφέρει. Άλλωστε κερδίσαμε ξανά την ΑΕΚ, άρα μπορούμε και το Σάββατο».

Αν περιμένουν να βγάλουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο για να μπορέσουν να φτάσουν στην επιτυχία…

«Δουλεύουμε και θέλουμε να δούμε την  ομάδα να βελτιώνεται. Προτεραιότητα είναι να παίρνουμε τους βαθμούς και περνά σε δεύτερη μοίρα η αγωνιστική εικόνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Θέλουμε με οποιοδήποτε αγωνιστικό τρόπο να παίρνει η ομάδα τους βαθμούς. Αν χρειαστεί με μισό μηδέν, να το κάνουμε. Είναι τέτοια η ανάγκη για βαθμούς που θέλουμε με ρεαλιστικό πλάνο να παίρνουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιωθούμε. Πρέπει η σκοπιμότητα να υπερισχύσει  από οτιδήποτε άλλο. Εκεί επικεντρωνόμαστε, στο πως θα πάρουμε τους βαθμούς. Ανάλογα με το προφίλ του αντιπάλου και δικά μας χαρακτηριστικά θα επιχειρήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε στα επόμενα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο την ΑΕΚ και με νίκη θα μειώσουμε τη διαφορά στους 5 βαθμούς και θα μπορούμε να στοχεύσουμε στην 3η θέση στα επόμενα παιχνίδια».

Για το πρόβλημα στην άμυνα και την έλλειψη σταθερότητας…  

«Είναι αναπόφευκτο να μην επηρεάζουν οι απουσίες. Για τους παίκτες στην άμυνα είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα. Είναι τέτοια η ανάγκη της θέσης που είναι εξαιρετικά σημαντικό να δέσουν και να υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε τι έγινε στο παρελθόν και ποιοι θα παίξουν. Το σημαντικό είναι αυτοί που θα αγωνιστούν, να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτά που τους ζητά ο προπονητής . Ο Φάνος έχει δείξει ότι τα πάει μια χαρά στη θέση. Είναι και ο Φλορέσκου και ο Καρλίτος που τα πήγαν πολύ καλά σε αυτή τη θέση, χωρίς να είναι η θέση τους. Για τον Βύντρα και Άρνασον θα δούμε μέχρι την  τελευταία προπόνηση».

Για τον κόσμο…  

«Για να επιστρέψει μαζικά ο κόσμος θα πρέπει πρώτα να τον κερδίσουμε μέσα από τις εμφανίσεις μας. Η ομάδα δίνει ένα παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου, ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικό στην προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη. Ο στόχος της εξόδου δεν γεμίζει κανένα. Θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν αγωνιστούμε μπροστά σε αρκετό κόσμο γιατί έτσι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας».

Για την άποψη που επικρατεί από αρκετούς φίλους της ομάδας, ότι θα ήταν καλύτερο από αγωνιστικής πλευράς και προετοιμασίας να μην βγει η ομάδα στην Ευρώπη, για να οργανωθεί η ομάδα καλύτερα…

«Προτεραιότητα είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Έχει τονιστεί και στους ποδοσφαιριστές και είναι ο στόχος που θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και ο προπονητής μας ο κ. Χριστοδούλου θέλει την ομάδα να βγει στην Ευρώπη για πολλούς λόγους. Τη δεδομένη στιγμή γίνονται ενέργειες στον προγραμματισμό για να είμαστε έτοιμοι και να προχωρήσουμε έγκαιρα στην υλοποίηση του όποτε χρειαστεί να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι είτε βγει στην Ευρώπη η ομάδα, είτε όχι. Αυτή η λογική αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν αρκετοί παράμετροι που λαμβάνουμε υπόψη. Προτεραιότητα είναι να βγούμε στην Ευρώπη. Γίνονται ενέργειες για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων όποτε χρειαστεί. Σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουμε έξοδο στην Ευρώπη, δημιουργείται ένα οικονομικό κενό αφού θα χάσουμε έσοδα, οπότε με διάφορες ενέργειες θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε, είτε με αύξηση στα εισιτήρια διαρκείας είτε με άλλες ενέργειες που προγραμματίζουμε. Αποφάσεις που αφορούν τον προγραμματισμό, δεν έχουν ληφθεί. Το τονίσαμε, όμως διαβάζουμε δημοσιεύματα για ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν και ενώ δεσμεύονται με συμβόλαια. Πρόκειται για αβάσιμα δημοσιεύματα και είμαστε έντονα ενοχλημένοι. Οι αποφάσεις θα παρθούν όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και αυτό έχει τονιστεί στους ποδοσφαιριστές».

Για τον Πάμπο Χριστοδούλου και τις ενέργειες και τα ταξίδια που κάνει στον προγραμματισμό…

«Δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ποια παιχνίδια θα παρακολουθήσει. Θα είναι εκτός Κύπρου μέχρι το τέλος του μήνα».

Για τις συζητήσεις στην περίπτωση επέκτασης συνεργασίας με τον Χριστοφή…

«Δεν υπάρχει ακόμη κάτι που να θεωρείται τελειωμένο. Αυτό που αναφέραμε ισχύει. Είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο πλευρές δείχνουν με πράξεις τη θέληση για να επεκταθεί πρόωρα η μεταξύ μας συνεργασία».