7 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν «Χ»άρηκε κανείς…

By on 23 Απριλίου, 2017 0 766 Views

Ισόπαλο το ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ με τους Πίτι στο 28΄λεπτό και  Ιωάννη Πίττα στο 09+3 να διαμορφώνουν το τεελικό 1-1. Η ΑΕΛ μεγάλωσε την διαφορά από την 5ή Ομόνοια στους 2 βαθμούς ένω ο Απόλλωνας έμεινε στο -4 από την κορυφή (όπως και η ΑΕΚ) και το ΑΠΟΕΛ που νωρίτερα έχασε βαθμούς στο ΓΣΠ μένοντας στο 1-1 κόντρα στην Ανόρθωση. Με αυτή την ισοπαλία ο Απόλλωνας έχασε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς.

Το ντέρμπι της Λεμεσού ξεκίνησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο 20λεπτο στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ μπήκε μεν πιο δυνατά από τους τυπικά γηπεδούχους στα πρώτα 5 λεπτά ωστόσο ο Απόλλωνας κατάφερε να ισορροπήσει. Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσουν τελική προσπάθεια. Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 28ο λεπτό με τον Πίτι. Ο Ισπανός με σουτ στο ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίκτυα του Μπρούνο Βάλε για το 0-1.

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έψαχνε από την αρχή την ισοφάριση, και απείλησαν στο 51ο λεπτό με τομ Ντα Σίλβα, η μπάλα όμως κόντραρε και έφυγε έξω. O Απόλλωνας ήταν σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος κραάτησε την μπάλα, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις ισοφάρισης. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ όταν ο Φορτούνα έδωσεμε το κεφάλι στον Μαύρου όμως το σουτ του στην κίνηση πέρασε λίγο έξω. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 76ο λεπτό. Την τελευταία λέξη στον αγώνα την είχε ο Ιωάννης Πίττα που στο 90+3 έγραψε το τελικό 1-1 με το πρώτο φετινό του γκολ.

Η ισοπαλία δεν αφήνει χαρούμενη καμία από τις δύο ομάδες και κυρίως τον Απόλλωνα που έχασε χρυσή ευκαιρία να μειώσει στο -2 την διαφορά από την κορυφή.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Βινίσιους, Κυριάκου, Σέρτζιο (46΄ Σεμέδο), Γκόμες, Σακέτι (83΄ Πίττας), Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο, Σαρδινέρο, Παπουλής (73΄ Στυλιανού), Μαγκλίτσα

ΑΕΛ: Ρομό, Αιρόσα, Φορτούνα, Λαφράνς, Μιτρέα, Σοάρες, Πίτι (79΄ Σαβανέ), Νικολάου, Γεωργιάδης (84΄ Χ.Κυριάκου), Μπλάνκο (67΄ Σάσι), Μαύρου