27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Αναγεννημένος… Φοινικας!

By on 29 Απριλίου, 2017 0 905 Views

Η Ανόρθωση πήρε τεράστια νίκη μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλός επί της Ομόνοιας με σκορ 4-3 σε ένα άκρως χορταστικό παιχνίδι με επτά γκολ και δύο πέναλτι. Η ομάδα του Λέβι κατάφερε να πάρει την νίκη με πάρα πολλές απουσίες κάτι που την κάνει ακόμη πιο σημαντική. Η Ομόνοια δεν κατάφερε για ακόμη ένα παιχνίδι να μαζέψει τα πολλά αμυντικά της προβλήματα.

Η Ομόνοια μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 3ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καλντερόν στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έριξε μια κλωτσιά τον Κύπρου που ήρθε από πίσω και έβαλε πίεση. Ο Κόπριβες όμως άναψε κόκκινο στον Ματ Ντέρμπισαϊαρ από τα 11 βήματα και κράτησε το 0-0. Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης είχε ‘αλλες δύο πολύ καλές αποκρούσεις σε σουτ του Κύπρου, αλλά και σε πλασέ του Κλέιτον λίγο αργότερα . Ο επιθετικός μονόλογος των πρασίνων έφερε αποτέλεσμα στο 14′ όταν ο Τουρέ κέρδισε, έβγαλε τον Κλέιτον μόνο με τον Kόπριβετς και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε για το 0-1. Μετά το γκολ η εικόνα του αγώνα άλλαξε αφού οι πράσινοι πλέον δεν πίεζαν τόσο πολύ. Η Ανόρθωση κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 30′ έφτασε στη ισοφάριση με τον Μίτροβιτς. Τρία λεπτά αργότερα η Ομόνοια μπήκε και πάλι μπροστά στο σκόρ μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ντέρμπισαϊαρ έστρωσε στον Τουρέ που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-2. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση αφού στο 38′ ο Βίκτορ με πισινή κεφαλιά ιέκανε το 2-2. Στην εκπνοή του ημιχρόνου η Ανόρθωση γύρισε το παιχνίδι όταν ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα κενό στην άμυνα της Ομόνοιας, μπήκε στην περιοχή και πέτυχε το 3-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54′ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κατελάρη στον Ολιβέιρα, ο διαιτητής όμως άφησε το παιχνίδι, ενώ στο 58′ ο Παναγή έκανε άστοχη έξοδο, ο Ράγιος μόνος πλάσαρε όμως ο Κατελάρης πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα. Η επόμενη μεγάλη φάση του αγώνα ήρθε στο 72′ όταν ο Αζίζ έκανε κίνηση από αριστερά, γύρισε στον Ντέρμπισαϊαρ που με προβολή έκανε το 3-3, σκοράροντας για 23ή φορά στο πρωτάθλημα. Στο 88’ η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπρέβελντ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Άλβες για το 4-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτή η ήττα φέρνει την Ομόνοια ακόμη πιο πίσω από την προνομιούχο τέταρτη θέση στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Καλδερόν, Γκιγιέρμε, Ερέρο, Νικολάου (82′ Αριστοτέλους), Βίκτορ, Οικονομίδης, Μίτροβιτς, Ολιβέιρα (82′ Κυριάκου), Ράγιος (79′ Γιαννούλης), Άλβες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Καρλίτος, Παναγιώτου (85′ Μπρέεβελντ), Άρνασον, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Κύπρου (71′ Κωνσταντινίδης), Δημητρίου (50′ Αζίζ), Νταρμπισάιαρ.