22 Ιουνίου, 2024
  • 22 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • Χαρούμενος, περήφανος, ευτυχισμένος, ο Παύλος κοντίδης

Χαρούμενος, περήφανος, ευτυχισμένος, ο Παύλος κοντίδης

By on 30 Απριλίου, 2017 0 1186 Views

Ιδιαίτερα χαρούμενος παρουσιάστηκε ο Πάυλος Κοντίδης μετά την κατάκτηση του νέου χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, περήφανος, ευτυχισμένος. Νομίζω έγινε αντιληπτό και από την κραυγή μου στον τερματισμό. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα μεταλλίων. Μπορούσα να είμαι πρώτος, μπορούσα να είχα βγει εκτός μεταλλίων» είπε ο Κοντίδης μετά τον τερματισμό και εξήγησε: «ήθελα να ξεκινήσω κάτω από τον Ιταλό διότι συνήθως η βάρκα που είναι από κάτω δίνει κακό άνεμο στην από πάνω. Τα κατάφερα. Έμεινε πίσω. Μετά προσπάθησα να κάνω την κούρσα μου. Έκανα πολύ καλό πρώτο πρίμα και ήμουν δεύτερος. Όμως ο Ιταλός κέρδιζε συνεχώς θέσεις. Ήξερα ότι πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος. Σε κάποια φάση είχα το Νεοζηλανδό αθλητή πολύ κοντά μου και ουσιαστικά εκεί, στο τελευταίο πρίμα, παίχτηκε το χρυσό. Κατάφερα να μείνω ήρεμος και συγκεντρωμένος και να διατηρήσω πολύ καλή ταχύτητα στο σκάφος, έτσι τερμάτισα δεύτερος».

«Είναι το Wimbledon της ιστιοπλοΐας»
Συνεχίζοντας ο 27χρονος ιστιοπλόος αναδεικνύει τη σημασία της επιτυχίας. «Είναι αγώνας που πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω. Είναι το Wimbledon της ιστιοπλοΐας. Ήταν όλοι οι κορυφαίοι εδώ. Έγινε πολύ δυνατή μάχη, μέχρι το τέλος. Από το 2005 έρχομαι ανελλιπώς σε αυτό τον αγώνα και δεν είχα καταφέρει ποτέ ν’ ανέβω στο βάθρο. Το χρυσό με ικανοποιεί αφάνταστα» δηλώνει και συνεχίζει: «ευχαριστώ την κοπέλα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και ειδικά τους υποστηρικτές μου, που μέσω των social media συνεχώς με εμψύχωναν με ενθαρρυντικά μηνύματα και μου έστελναν τη θετική τους ενέργεια».