27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Πρωταθλήτρια η Νιούκαστλ

By on 7 Μαΐου, 2017 0 915 Views

Ένα από τα πιο τρελά φινάλε επιφύλαξε η Championship στην τελευταία αγωνιστική και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαζόταν στη League 1, με μεγάλη κερδισμένη να είναι τελικά η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η ομάδα για την οποία ακούγεται έντονα ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, επικράτησε της Ίπσουιτς με 3-0 και παρά το γεγονός ότι και η Μπλάκμπερν επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπρέντφορντ με 3-1, συλλέγοντας επίσης 51 βαθμούς, έμεινε στην κατηγορία λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Συγκεκριμένα, η Φόρεστ στο goal average είχε -10 τη στιγμή που η Μπλάκμπερν είχε -12 και έτσι τα «ρόδα» υποβιβάστηκαν στη League 1.

Σε ό,τι αφορά την τιμητική μάχη του τίτλου -αφού και οι δύο είχαν εξασφαλίσει την άνοδό τους- η Νιούκαστλ εκμεταλλεύτηκε τα δώρα της Μπράιτον τις τελευταίες αγωνιστικές και πήρε το πρωτάθλημα με 94 βαθμούς, τη στιγμή που η άμεση ανταγωνίστριά της έφτασε στους 93 με την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Άστον Βίλα.

Τέλος, οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την τρίτη και τελευταία θέση που οδηγεί στην Premier League μέσω των play-off είναι οι Ρέντινγκ, Σέφιλντ Γουέσντεϊ, Χάντερσφιλντ και Φούλαμ.