27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε το 5ό σερί πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ, εκτός Ευρώπης η Ομόνοια

Πήρε το 5ό σερί πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ, εκτός Ευρώπης η Ομόνοια

By on 13 Μαΐου, 2017 0 680 Views

Πήρε ακόμη ένα αιώνιο ντέρμπι το ΑΠΟΕΛ, και μάλιστα με ανατροπή και μαζί το πέμπτο σερί πρωτάθλημα. Η Ομόνοια μπήκε μπροστά στο σκορ με Ντάρμπισαιαρ, για να πετύχει το ΑΠΟΕΛ την ανατροπή με γκολ των Αλωνεύτη, Σωτηρίου και Βάντερ για το τελικό Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ 1-3. Το ΑΠΟΕΛ όπως είπαμε και πιο πάνω κατακτά με την νίκη του αυτή το 5ό σερί πρωτάθλημα.

Πιο δυνατά ξεκίνησε στην αναμέτρηση το ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν στο πρώτο πεντάλεπτο να απειλήσουν την εστία του Παναγή με τον Αλωνεύτη, τον Εφραίμ. Κόντρα στην ροή του αγώνα η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με τον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος έπειτα από σέντρα του Μαργκάσα από αριστερά στο 8ο λεπτό με κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0. Μετά το γκολ του Άγγλου το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στο κέντρο. Από την άλλη η Ομόνοια έχοντας ως κύριο μέλημα την άμυνα έβγαινε μπροστά κυρίως με αντεπιθέσεις. Τελικά το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Αλωνεύτης στο 37ο λεπτό. Προηγήθηκε το σουτ του Γιαννιώτα το οποίο έδιωξε ασταθώς ο Παναγή, ο Αλωνεύτης ακολούθησε την φάση και με προβολή έκανε το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να κάνει το 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σωτηρίου. Το πέναλτι κέρδισε ο Εφραίμ από τον Παναγιώτου ωστόσο η εκτέλεση έγινε 13 λεπτά αργότερα, στο 65ο λεπτό. Ο λόγος ήταν η προσωρινή διακοπή του αγώνα έπειτα από απόφαση του διαιτητή καθώς έπεσαν αντικείμενα από τους φίλους των «πρασίνων». Στο 67΄, ο Ντάρμπισαϊαρ σκόραρε με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Φλορέσκου ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 85ο λεπτό η Ομόνοια έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Νίκαντρο Μπρέβελντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο 2ο λεπτό της 18λεπτης καθυστέρησης το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάνει το 3-1 με τον Βάντερ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, δέχτηκε την πάσα του Πιέρου και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Παναγή για το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία και 5ο συνεχόμενο πανηγυρίζει το ΑΠΟΕΛ. Με την ήττα αυή η Ομόνοια έμεινε και μαθηματικά εκτός ευρώπης.

Ομόνοια: Παναγή, Παναγιώτου (87΄Κλέιτον) Βύντρα, Άρνασον, Μαργκάσα, Φλορέσκου, Μπρέβελντ, Τουρέ, Ρουσιάς (80΄ Χριστοφή) Αζίζ, Ντάρμπισαϊαρ

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Εφραίμ (83΄ Μπαράλ), Αλωνεύτης, Γιαννιώτας (72΄ Βάντερ), Πιέρος (90+4΄Ντε Καμάργκο)