27 Φεβρουαρίου, 2024
  • 27 Φεβρουαρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Financial Times: «Ο Ουζμπέκος Ουσμάνοφ κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της Άρσεναλ»

Financial Times: «Ο Ουζμπέκος Ουσμάνοφ κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της Άρσεναλ»

By on 20 Μαΐου, 2017 0 591 Views

«Μπαμ», που ακούστηκε από την Αγγλία ως το Ουζμπεκιστάν, έφεραν στο «φως» οι Financial Times!

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμά τους, ο Ουζμπέκος μεγιστάνας, Άλισερ Ουσμάνοφ, ο οποίος κατέχει το 30% των μετοχών της Άρσεναλ, έχει καταθέσει εδώ και δύο εβδομάδες πρόταση ύψους 1,3 δις δολαρίων(!), προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Λονδρέζων από τον Αμερικανό Σταμ Κρόενκε, ο οποίος κατέχει το 67%.

Προς το παρόν, όπως τονίζεται, δεν έχει υπάρξει απάντηση από τον τελευταίο, που φέρεται να κοστολογεί την αξία των μετοχών του στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Ουσμάνοφ, ωστόσο, να εμφανίζεται θετικός και σε άλλες μορφές συνεργασίας με τον Κροένκε, ώστε να ενισχυθούν οι «κανονιέρηδες» ενόψει της νέα σεζόν, που θα τους βρει, πιθανότατα, εκτός Champions League και με απώλειες της τάξεως των 50 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Ουσμάνοφ έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν και μεγαλώσει-μεγαλουργήσει στη Ρωσία. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα, με το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του να προέρχεται από ορυχεία. Επίσης, κατέχει την Mail.ru, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτύου στη χώρα και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.