26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς από την ΚΟΠ

By on 22 Μαΐου, 2017 0 953 Views

Πιέρος Σωτηρίου, Νικόλας Ιωάννου, Σωφρόνης Αυγουστή και Δημήτρης Χριστοφή είχαν την τιμητική τους στην όμορφη ετήσια γιορτή βραβεύσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ο Πιέρος πήρε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της σεζόν, ο Νικόλας Ιωάννου αυτό του κορυφαίου νέου, ο Αυγουστή ψηφίστηκε σαν ο καλύτερος προπονητής και ο Χριστοφή πολυτιμότερος της Εθνικής ανδρών.
Οι τρεις τους έστρεψαν όλα τα φώτα πάνω τους στα χθεσινά βραβεία και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αυριανό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου στον οποίο θα συμμετέχουν και οι τρεις.
Σημαντική στιγμή ήταν και οι απονομές των τροπαίων σε όλους τους πρωταθλητές ΑΠΟΕΛ (α΄ κατηγορία), Αλκή (β΄ κατηγορία), Ξυλοτύμπου (γ΄ κατηγορία), Ονήσιλλος (επίλεκτη), Ανόρθωση (futsal) και Απόλλων Ladies (γυναικείο).
Οι υπόλοιποι κορυφαίοι που βραβεύτηκαν ήταν οι ακόλουθοι
Πρώτος σκόρερ ο Ματ Νταρμπισάιαρ της Ομόνοιας με 24 γκολ, καλύτερή επίθεση ΑΠΟΕΛ (77 γκολ), πολυτιμότερος της Εθνικής ελπίδων ο Νικόλας Ιωάννου του ΑΠΟΕΛ, ο Τάσος Σκαμπύλης της Ομόνοιας πολυτιμότερος της Εθνικής futsal και η Άντρια Μιχαήλ της Εθνικής γυναικών.
Βραβεύτηκαν επίσης και οι ομάδες με την μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές. Στην Εθνική Ανδρών το ΑΠΟΕΛ, στις Ελπίδες και στην U-19 ο Απόλλωνας και στην U-17 η ΑΕΛ.
Διαιτητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Λούκας Σωτηρίου και βοηθός διαιτητής ο Ανδρέας Π. Ανδρέου.
Κορυφαίος του Πρωταθλήματος Φούτσαλ αναδείχτηκε ο Ronald Mateus Da Silva της ΑΕΛ. Καλύτερη ποδοσφαιρίστρια  η Tiegnou Valce Fatou Coylibaly  που αγωνίζεται στην ομάδα Barcelona FA.
Ο Γιάννης Γερολέμου (ΑΕΛ) βραβέυτηκε σαν καλύτερος ποδοσφαιριστής Παίδων U-17.
Ο Νικόλας Ματθαίου (ΠΑΟΚ) αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής Νέων U-19.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στην βοηθό διαιτητή Αγγελα Κυριάκου.
Στον φιλανθρωπικό οργανισός «Γκολ στην ζωή».
Στον πρόεδρο της ΑΕΚ Άντρο Καραπατάκη για την προσφοά του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Στο ΑΠΟΕΛ για την πορεία του μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης δήλωσε:
«Τιμούμε το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι αρχές και οι αξίες του ποδοσφαίρου είναι διαχρονικές. Όσος σημαντικός είναι ο πρωταθλητής είναι και ο δευτεραθλητής αλλά και οι υπόλοιποι γιατί δεν θα είχαμε πρωτάθλημα και ανταγωνισμό. Τους κακοπροαίρετους ήταν το πρωτάθλημα το οποίο ήτα ανταγωνιστικό. Μόλις στην προτελευταία αγωνιστική ξεκαθάρισαν ο πρωταθλητής και η διαβάθμιση. Είχαμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το πρωτάθλημα των 14 ομάδων δεν μείωσε τον ανταγωνισμό. Με τη νέα χρονιά ολοκληρώνεται η μεταβατική περίοδος και επιστρέφουμε στις 12 ομάδες. Διακρίσεις είχαμε και από τις ομάδες μας στην Ευρώπη με το ΑΠΟΕΛ να φτάνει μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Συγχαίρει η ΚΟΠ όλους τους πρωταθλητές ΑΠΟΕΛ, Αλκή, Ξυλοτύμπου και Ονήσιλλο. Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση του Futsal, την Κυπελλούχο ΑΕΛ και στην πρωταθλήτρια γυναικών Απόλλων Ladies. Ολοκληρώνεται η χρονιά με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες μας ομάδες».