12 Απριλίου, 2024
  • 12 Απριλίου, 2024

Τέσσερις συλλήψεις για τα ψεσινά επεισόδια(4 και οι τραυματίες)

By on 24 Μαΐου, 2017 0 634 Views

Η αστυνομία, μέσω ανακοίνωσης της, ενημέρωσε για τα γεγονότα που συνέβησαν χθες βράδυ στην Λεμεσό και ανέφερε ότι έγιναν μέχρι τώρα τέσσερις συλλήψεις, ενώ προέκυψαν και τέσσερις τραυματισμοί

Η ανακοίνωση:

«Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό, μεταξύ οπαδών του Απόλλωνα και της ΑΕΛ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν δεκαπέντε λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, όταν μερίδα οπαδών του Απόλλωνα, κατευθύνονταν σε πομπή στην οδό 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Μακαρίου Γ’ (φώτα Εναέριου), τους ανέμεναν οπαδοί της ΑΕΛ και μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, άρχισε εκτόξευση διαφόρων αντικειμένων, όπως πυροτεχνημάτων, κροτίδων και μολότοφ.

Για αποκατάσταση της τάξης και καταστολή των επεισοδίων επενέβησαν μέλη των αντιοχλαγωγικών ομάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, τα οποία κατάφεραν και επανέφεραν την τάξη.

Από τα επεισόδια ένας 19χρονος τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι από ρίψη πυροτεχνήματος και κρατήθηκε προληπτικά σε ιδιωτική κλινική, ενώ τρία ακόμη πρόσωπα, ηλικίας 18, 19 και 24 χρόνων, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν. Επίσης, από τα επεισόδια προκλήθηκαν διάφορες ζημιές το ύψος των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Κατά την αναχώρηση των μελών της Αστυνομίας από την περιοχή του Εναέριου, λήφθηκε πληροφορία για οχληρία (άναμμα φωτιών, ρίψη φωτοβολίδων κ.α) στην περιοχή του συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα.

Κατά την άφιξη των μελών της Αστυνομίας, μεγάλος αριθμός οπαδών που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο του συνδέσμου, επιτέθηκαν εναντίον των μελών της Αστυνομίας, ρίχνοντας εναντίον τους πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες (με τη χρήση πιστολιών), καθώς επίσης κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Τα μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν δυναμικά, με αποτέλεσμα οι εν λόγω οπαδοί να τραπούν σε φυγή. Συνεπεία της επίθεσης, τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα υπέστησαν διάφορες ζημιές, οι οποίες δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη.

Σε σχέση με τα πιο πάνω επεισόδια η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων. Πρόκειται για 18χρονο, 19χρονο, 21χρονο και 29χρονο και οι τέσσερις από τη Λεμεσό, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις».