26 Ιουλίου, 2024
  • 26 Ιουλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • «Το Μάντσεστερ θα βγει πιο δυνατό από τη τραγωδία»

«Το Μάντσεστερ θα βγει πιο δυνατό από τη τραγωδία»

By on 26 Μαΐου, 2017 0 663 Views
Την άποψή του πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την κατάκτηση του Europa league πρόσφερε μια σπουδαία ψυχολογική ένεση στην πόλη εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Μιλώντας στη γενέτειρα του, την Γλασκώβη, στο πλαίσιο εορτασμού για τα 50 χρόνια από την κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης από την Σέλτικ, ο πιο επιτυχημένος Βρετανός τεχνικός όλων των εποχών μίλησε για την ανάγκη ενότητας στην πόλη μετά τη τραγωδία της Δευτέρας. “Το Μάντσεστερ είναι μία πόλη που ήδη μία φορά, το 1996 αντιμετώπισε μία τρομοκρατική επίθεση και την ξεπέρασε χάρη στην ενότητα του κόσμου. Θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά και θα βγει πιο δυνατό από τη δοκιμασίαήταν τα λόγια του.

Αναφερόμενος επίσης στο επίτευγμα της Σέλτικ το 1967 ήταν ξεκάθαρος. “Η πρώτη ομάδα από τη Βρετανία που πήρε το τρόπαιο, ήταν δημιούργημα του εξαιρετικού Τζοκ Στιν και πραγματικά ήταν σπουδαία φουρνιά και άξιζε να το πετύχει” είπε και συνεχίζοντας τόνισε πως από μόνο του το γεγονός πως όλοι οι παίκτες είχαν γεννηθεί σε μία ακτίνα 40 χιλιομέτρων γύρω από το γήπεδο ήταν κάτι πολύ μοναδικό. Τον ρώτησαν μάλιστα αν μπορεί να επαναληφθεί ξανά και ήταν κάθετος. “Αποκλείεται! Αυτό από μόνο του κάνει εκείνη την επιτυχία αξεπέραστη!”