27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Τρία πρωταθλήματα κάτω των 19 στη νέα περίοδο

By on 7 Ιουνίου, 2017 0 981 Views

Στιγμιότυπο από τον τελικό Κυπέλλου Νέων U-21 μεταξύ των ομάδων της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ. Η κατάταξη του φετινού Πρωταθλήματος Νέων καθορίζει και την κατηγοριοποίηση των ομάδων ενόψει της νέας χρονιάς.
—————————————————

Συνεχίζουμε και σήμερα την παρουσίαση των διοργανώσεων της ΚΟΠ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και αναλυτική επεξήγηση γίνεται στην Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Νέων & Παίδων 2017 – 2018.

Στην επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο η ΚΟΠ θα διοργανώσει τρία ξεχωριστά Παγκύπρια Πρωταθλήματα Νέων κάτω των 19 ετών Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας.

Η συμμετοχή τονίζεται ότι θα είναι υποχρεωτική για τα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα Ανδρών και η κατηγοριοποίηση προκύπτει με βάση την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα Νέων U-21 Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας 2016 – 2017.

Μετά το τέλος της περιόδου 2017 – 2018 οι τελευταίες τρεις ομάδες της κατάταξης του Πρωταθλήματος Νέων U-19 θα διαβαθμιστούν και τις θέσεις τους θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες του Πρωταθλήματος Νέων U-19 Β’ Κατηγορίας.

Το ίδιο ισχύει και για το Πρωτάθλημα Νέων U-19 Β’ Κατηγορίας όπου θα διαβαθμιστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες και θα ανέλθουν από το Πρωτάθλημα Νέων U-19 Γ’ Κατηγορίας οι τρεις πρώτες της κατάταξης.

Κύρια ημέρα διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος Νέων Α’ Κατηγορίας θα είναι το Σάββατο και για τα Πρωταθλήματα Νέων Β’ και Γ’ Κατηγορίας η Κυριακή.

Συμμετοχές ομάδων

Στο Πρωτάθλημα Νέων U-19 Α’ Κατηγορίας θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες ομάδες:

ΑΕΖ Ζακακίου, ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, Άρης, Εθνικός Άχνας, Εθνικός Λατσιών, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, Ομόνοια Αραδίππου, Ομόνοια Λευκωσίας, Πάφος FC.

Στο Πρωτάθλημα Νέων U-19 Β’ Κατηγορίας θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες ομάδες:

Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, ΘΟΪ Λακατάμιας, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Ερμής Αραδίππου, ΕΝ Παρεκκλησιάς, Χαλκάνορας, ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, Αναγέννηση Δερύνειας, ΠΑΕΕΚ, Αγία Νάπα, Ολυμπιάς Λυμπιών, Διγενής Ορόκλινης, Εθνικός Άσσιας, ΑΣΙΛ Λύσης.

Στο Πρωτάθλημα Νέων U-19 Γ’ Κατηγορίας θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες ομάδες:

Ακρίτας Χλώρακας, Αλκή Ορόκλινη, ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, Αχυρώνας Λιοπετρίου, Διγενής Ακρίτας Μόρφου, Δόξα Κατωκοπιάς, ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα, ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς, Λειβαδιακός / Σαλαμίνα Λιβαδιών, ΜΕΑΠ, Οθέλλος Αθηαίνου, Ονήσιλλος Σωτήρας, ΠΟ Ξυλοτύμπου, ΠΟ Ορμήδειας, Πέγεια 2014, Φοίνικας Αγίας Μαρίνας.

Τα Πρωταθλήματα θα αρχίσουν εντός Σεπτεμβρίου.