24 Μαΐου, 2024
  • 24 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Για υπογραφές έρχεται ο Φαρίας.Όλα για τον προγραμματισμό της ενίσχυσης του ΑΠΟΕΛ

Για υπογραφές έρχεται ο Φαρίας.Όλα για τον προγραμματισμό της ενίσχυσης του ΑΠΟΕΛ

By on 16 Ιουνίου, 2017 0 1216 Views

Ο Φαρίας έρχεται για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει επιβεβαίωσε ο Νεκτάριος Πετεβίνος ο οποίος μίλησε για όλα όσα αφορούν τον προγραμματισμό του ΑΠΟΕΛ στον Super ΣΠΟΡ FM 104.0.
Για τις διεργασίες ενίσχυσης του ΑΠΟΕΛ:

«Η όλη διαδικασία προϋποθέτει ότι σήμερα θα περιμένουμε την άφιξη του Αγκουστίν Φαρίας στην Κύπρο, θα προχωρήσουμε με τις ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα έχουμε τις υπογραφές συμβολαίων. Είμαστε σε ένα χρονικό πλαίσιο που βαίνουμε καλώς σε αυτή την φάση του προγραμματισμού. Ξέρουμε ότι θα ήταν το ιδανικό να κλείσουμε τις δύο εκκρεμότητες του ρόστερ που έχουμε ανάγκη για τους πρώτους προκριματικούς γύρους. Ελπίζουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα να προκύψουν οριστικές εξελίξεις. Είναι μια χρονική περίοδος που ομάδες του βεληνεκούς του ΑΠΟΕΛ θέλουν να κλείσουν το ρόστερ αλλά η αγορά δεν ευνοεί. Θέλουμε περιπτώσεις παικτών που να είναι καλές και να είναι στις οικονομικές δυνατότητες του ΑΠΟΕΛ. Ελπίζουμε να βρούμε κάποιες περιπτώσεις που να συνάδουν σε αυτό το πλαίσιο για να δημιουργηθεί το ρόστερ».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Τόμι Όαρ:

«Η κατάσταση έχει ως εξής. Αν είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την ποιότητα και το αγωνιστικό επίπεδο να καλύψει τα στοιχεία που ψάχνει το ΑΠΟΕΛ και είναι στο οικονομικό πλαίσιο που μπορεί το ΑΠΟΕΛ να προσφέρει, τότε θα προχωρήσει. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι οικονομικές τους απαιτήσεις που είναι ψηλότερες από το αγωνιστικό τους επίπεδο όπως εμείς το κρίνουμε. Αν αλλάξει κάποιο δεδομένο που θα κινούμαστε στο ίδιο πλαίσιο αντίληψης, τότε θα προχωρήσουν. Αυτή την στιγμή δεν ισχύουν αυτά που λέω για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή άρα δεν μπορούμε να συζητήσουμε».

Για την φιλοσοφίας της ενίσχυσης:

«Επιλογές που να εντάσσονται στο πλαίσιο των παικτών που ψάχνουμε,. Υπάρχουν πολλές. Επιλογές που να συνδυάζουν και τα οικονομικά ανταλλάγματα είναι ελάχιστες. Αν οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής αλλάξει τις οικονομικές του απαιτήσεις ή τις κρατήσει, με εκείνες θα προχωρήσουμε. Είναι μια από τις βασικές αρχές που τέθηκαν από την διοίκηση και τον κύριο Λορένθο που έχει εδώ και αρκετούς μήνες να διαχειριστεί ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Πέρσι υπήρχε μια προτεραιότητα επιθετικού ο οποίος ζητούσε μισθό χρόνου που μπορεί να έφθανε στο μισό εκατομμύριο ευρώ στις 20 Ιουνίου και στις 20 Αυγούστου ζητούσε 220.000 ευρώ. Δεν τον πήραμε. Αυτό έχει να κάνει και με την χρονική περίοδο που διανύουμε».

Για τον επιθετικό:

«Αυτή την στιγμή το ΑΠΟΕΛ ψάχνει για ένα επιθετικό αλλά ως αγωνιστικό κριτήριο δεν είναι τέτοια η ανάγκη που να θεωρηθεί άμεση για την β΄ προκριματικό γύρο. Είναι ο Ποτέ και ο Ντε Καμάργκο αλλά και οι εξτρέμ που έχουν την δυνατότητα σκοραρίσματος. Πρέπει να μιλάμε ακριβώς με την πραγματικότητα».

Για το ενδεχόμενο αποχωρήσεων:

«Όταν από πλευράς ΑΠΟΕΛ όταν η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου είναι 31η Αυγούστου, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως η αξιολόγηση του ρόστερ θα γίνει κατά την διάρκεια αυτών των δύο μηνών. Μακάρι να έρθουμε στη φάση επαναξιολόγησης του ρόστερ σε σχέση με την ανάγκη για υψηλότερες ανάγκες, αφού αυτό θα σημαίνει πως θα είμαστε ήδη σε ευρωπαϊκό όμιλο. Είναι πολλά πράγματα. Να υπογραμμίσω ότι οι 6+1 μεταγραφές του Φαρίας, δεν αφορούν σε αλλαγές στο ρόστερ. Έχουν γίνει κινήσεις επένδυσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Να μην συγχύζουμε την όποια προσθήκη με τις μεταγραφές που γίνονται. Το ΑΠΟΕΛ θέλει να κρατήσει τον βασικό κορμό, θα προχωρήσει σε ακόμη δύο προσθήκες, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα προχωρήσει η μεταγραφική περίοδος».

Για τον Λούκας Σόουζα:

«Ο ποδοσφαιριστής εξ όσων γνωρίζω έχει αυτή την στιγμή εκκρεμότητες με την ΑΕΛ, άρα δεν μπορώ να πω τίποτα».

Για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ακόμη ένας Κύπριος εξελίξιμος ποδοσφαιριστής:

«Κοιτάζουμε συνεχώς για Κύπριους ποδοσφαιριστές που έχουν προοπτική. Σε αυτό τον τομέα έγινε αρκετή δουλειά από τον κ. Λορένθο. Δεν θα πάψουμε να κοιτάζουμε, έχουμε ανοικτά τα μάτια μας για οποιοδήποτε Κύπριος ποδοσφαιριστής».

Για τους Βάντερ και Βάτερμαν:

«Υπάρχει ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα για τον Βάντερ και ζήτησε να είναι αύριο στις προπονήσεις. Το κατανοούμε. Ο Μπόι Βάτερμαν αναχωρεί για Ολλανδία την Παρασκευή το βράδυ γιατί έχασε ένα οικογενειακό του πρόσωπο, το Σάββατο είναι η κηδεία, θα ενσωματωθεί με την αποστολή στην Πολωνία».