20 Ιουνίου, 2024
  • 20 Ιουνίου, 2024

Προτάσεις που θα αλλάξουν το ποδόσφαιρο!

By on 17 Ιουνίου, 2017 0 1458 Views

Η IFAB θέλει να αλλάξει τους κανόνες του ποδοσφαίρου, να το κάνει γρηγορότερο, θεαματικότερο και… καθαρό! Δυο ημίωρα αντί για 45λεπτα η πρόταση που προκαλεί αίσθηση.
Κι αν περάσει η πρόταση; Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) εξετάζει πλάνα που μπορούν να κάνουν το ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα! Πως θα σας φαινόταν να υπάρχουν ημίχρονα 30 λεπτών καθαρού χρόνου, αφαίρεση βαθμών για διαμαρτυρίες στο διαιτητή;
Στόχος του Οργανισμού είναι «η βελτίωση του ποδοσφαίρου» μέσα από την τεχνολογία, τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα! Το IFAB υποστηρίζει πως ο καθαρός χρόνος που παίζεται η μπάλα είναι μικρότερος των 60 λεπτών και στόχος του Οργανισμού είναι να αυξηθεί ο καθαρός χρόνος και να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθυστερήσεις. Πως μπορεί αυτό να συμβεί; Σταμάτημα του χρόνου όταν η μπάλα βγαίνει πλάγιο, όταν οι παίκτες κάνουν καθυστέρηση υπέρ της ομάδας τους, όταν καταλογίζεται πέναλτι και μέχρι το λάκτισμα, αλλά από τη στιγμή που μπαίνει γκολ μέχρι η μπάλα να βρεθεί στη σέντρα!
Άλλες ιδέες περιλαμβάνουν την απαγόρευση των παικτών να σκοράρουν όταν ο γκολκίπερ αποκρούει το πέναλτι, αλλά και ο διαιτητής να δείχνει τη σέντρα όταν ο παίκτης διώχνει τη μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή! «Είναι μια… ήσυχη επανάσταση, με στόχο να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο» τόνισε ο Βετεράνος Άγγλος διαιτητής, Ντέιβιντ Έλερεϊ, ο οποίος τονίζει πως με τη χρήση video μειώθηκαν ήδη οι λανθασμένες αποφάσεις, αλλά και οι άσχημες ενέργειες των ποδοσφαιριστών!