22 Μαΐου, 2024
  • 22 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σκάνδαλο ντόπινγκ,κίνδυνος για το μουντιάλ της Ρωσίας

Σκάνδαλο ντόπινγκ,κίνδυνος για το μουντιάλ της Ρωσίας

By on 26 Ιουνίου, 2017 0 1080 Views

Δεν προλαβαίνει να κοπάσει το ένα σκάνδαλο ντόπινγκ, αμέσως έρχεται το… επόμενο. Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στίβου, είναι πιθανό να έρθει και αυτή του ποδοσφαίρου, ένα χρόνο πριν την διοργάνωση του Μουντιάλ στην… Ρωσία!

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail και οι 23 παίκτες που πήραν μέρος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, βρίσκονται στη λίστα της WADA που έχει ξεκινήσει έρευνα!

“Υπάρχει μεγάλος βάρος στη FIFA ώστε να φτάσει σε ένα πόρισμα για τις συγκεκριμένες καταγγελίες πριν από τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι υποχρέωση τους να πουν ποια μέτρα παίρνουν, τι έχουν βρει και να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται ώστε να προστατέψουν την ακεραιότητα του αθλήματος.

Ακόμα και μέσα σε ένα διοικητικό όργανο με ελάχιστη αξιοπιστία όπως είναι η FIFA, εάν είσαι ανώτερος υπάλληλος δεν θα ήθελες να είσαι μέλος ενός συμβουλίου που αγνοεί αυτή την υπόθεση. Έχω δει πολλές παρουσιάσεις από τη FIFA, βγαλμένες όλες από τη γη της φαντασίας, για το γεγονός ότι δεν έχουν πρόβλημα. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν σοβαρά τη συγκεκριμένη υπόθεση”, είπε ο πρώην πρόεδρος της WADA και πρόεδρος της επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση στη Ρωσία.

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τεράστιο θέμα με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ρωσία το 2018, αφού είναι πιθανό για πρώτη φορά η διοργανώτρια να μην πάρει μέρος λόγω τιμωρίας ντόπινγκ!

Από την FIFA δεν υπάρχει καμία αντίδραση μέχρι στιγμής, ενώ σύμφωνα με τους Άγγλους μέσα στο επόμενο διάστημα θα ελεγχθούν 100 δείγματα ποδοσφαιριστών, μεταξύ εκ των οποίων και των Ρώσων. Ο χειμώνας αναμένεται… βαρύς.