26 Σεπτεμβρίου, 2023
  • 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Μπεν Σιμόν: «Ξέρω πολύ καλά την Κύπρο»

By on 13 Ιουλίου, 2017 0 36602 Views

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/07) η παρουσίαση του νέου προπονητή της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών κ. Ran Ben Shimon.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Χάρης Λοϊζίδης:

«Ο Μπεν Σιμόν είναι γνωστός σας από την ΑΕΚ και κρίναμε πως είναι ο κατάλληλος. Διετής συνεργασία και είναι ήδη εδώ και ξεκίνησε δουλειά. Τον καλωσορίζω στην Κύπρο και του εύχομαι καλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο όμως γνωρίζοντας τον καταλαβαίνω ότι έχει όλα τα εχέγγυα να μας φέρει επιτυχίες».

Ραν Μπεν Σιμόν:

«Το “Δύσκολο” είναι το δεύτερο μου όνομα. Για αυτό επέλεξα να είμαι προπονητής. Η μεγαλύτερη πίεση είναι αυτή που βάζω στον εαυτό μου ο ίδιος. Είναι μεγάλη υπόθεση να είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Μόλις πήρα την πρόταση ξεκίνησα να συλλέγω πληροφορίες. Ξέρω πολύ καλά την Κύπρο είδα αγώνες είδα αρκετά και θεωρώ ότι υπάρχει πολύ προοπτική. Πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, θεωρώ πως θα έχω καλή σχέση μαζί τους. Είναι δύσκολη δουλειά και η μεγάλη αποστολή είναι να ενώσουμε τον κόσμο με την Εθνική. Έγινε πολύ δουλειά από τον κ. Χριστάκη και θα μιλήσω μαζί του. Θα συλλέγω όσες πληροφορίες μπορώ, έτσι μου αρέσει να κάνω. Στόχος να δουλέψουμε σκληρά και θα απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε».

Τι είναι υπέρβαση για τον Μπεν Σιμόν… Μέσω Γιούρο ή πρωταθλήματος Εθνών μπορούμε την πρόκριση;

«Περίμενα μια τέτοια ερώτηση. Θα ήταν ανεύθυνο να πω ναι ή όχι. Υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός κι αυτό θέλω να είναι και οι ομάδες μου. Θέλουμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Δεν χάνουμε πριν παίξουμε. Θέλουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία κι αυτό θα το δείτε στο τέλος της πορείας. Θέλουμε να παλεύουμε 90 λεπτά. Υπάρχουν τα στοιχεία στην ομάδα και θα προσπαθήσω να προσθέσω τη δική μου επιρροή. Να υπάρχει η αίσθηση πως αυτή η ομάδα μπορεί τα πάντα».

Για τη διάρκεια της συνεργασίας. Αν μπορεί να μείνει περισσότερο για να πετύχει…

«Το συμβόλαιο για μένα είναι απλά ένα χαρτί. Αν στο τέλος είναι ευχαριστημένοι μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν στηριχτούμε στο ταλέντο για πρόκριση δεν είναι αρκετό, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Είναι μια πρώτη προβολή αυτά τα δύο χρόνια αν πάμε καλά θα συνεχίσουμε κι αν όχι θα ξανασυναντηθούμε».

Για τους Κύπριους που αγωνίζονται στις ομάδες μας…

«Όταν ήμουν προπονητής στην ΑΕΚ υπήρχαν ακόμα λιγότεροι Κύπριοι. Είδα χθες τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ και κατά την άποψη μου καλύτεροι ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί που ήταν Κύπριοι. Έχουμε πολύ καλό υλικό».