24 Μαΐου, 2024
  • 24 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To ΑΠΟΕΛ θέλει αλλά λίγες οι ελπίδες για Ντε Βινσέντι.Τι άλλαξε με τον Δώνη και ήρθε η ανατροπή

To ΑΠΟΕΛ θέλει αλλά λίγες οι ελπίδες για Ντε Βινσέντι.Τι άλλαξε με τον Δώνη και ήρθε η ανατροπή

By on 3 Αυγούστου, 2017 0 1033 Views

Για την μεγάλη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Βιτορούλ και για την συνέχεια μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Νεκτάριος Πετεβίνος.
«Η προσπάθεια ήταν εντελώς διαφορετική σαν αγωνιστική εικόνα από αυτή που είδαμε τον τελευταίο καιρό. Ήταν ένα αποτέλεσμα όλων των ενεργειών που έγιναν για να μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να δείξει τα στοιχεία που δεν παρουσίαζε στα προηγούμενα παιχνίδια. Το είπα αρκετές φορές ότι το ρόστερ έχει και ποιότητα και βάθος και ο κ. Δώνης κατάφερε να τα ενεργοποιήσει αυτά. Όταν έχεις ένταση, ενέργεια, πάθος και σύνδεση με τον κόσμο τότε μπορείς να αλλάξεις άρδην την εικόνα σου ακόμα και μέσα σε λίγες μέρες». Είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υπεύθυνοι για το πώς παρουσιάζεται η ομάδα είναι οι προπονητές. Όταν είχα αναφερθεί τις προηγούμενες μέρες για το θέμα της αξιοποίησης του ρόστερ θεωρώ ότι ο κ. Δώνης που ξέρει το ΑΠΟΕΛ θα ήταν εύκολο να το διαχειριστεί. Γι’ αυτό και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπορεί κάποιος να πιστώσει την επιλογή του κ. Δώνη σαν μια σωστή κίνηση. Ο προπονητής εξέφρασε μια αγωνιστική φιλοσοφία που είχε κάποια λάθη στο πρώτο ημίχρονο λόγο της πρόθεσης να παίξουμε από πίσω. Από κει και πέρα ειδικά στο δεύτερο μέρος έπαιξε ρόλο η εμπειρία και κυρίως το καθαρό μυαλό και η αποτελεσματικότητα. Αυτά τα στοιχεία όχι μόνος μας έλειψαν αλλά σου δινόταν η εντύπωση ότι το ΑΠΟΕΛ δεν είχε την δυνατότητα να τα πράξει».

Για το απλησίαστο ρεκόρ με 5η συνεχόμενη χρονιά σε ομίλους και 7η στην ιστορία της ομάδας…
«Η γενιά αυτή τον ΑΠΟΕΛιστων είναι μια τυχερή γενιά και ευλογημένη. Την αξία αυτών των επιτυχών θα την συνειδητοποιήσουν μετά από αρκετά χρόνια. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε ώστε α πάνε χρόνια πολλά για να αντιληφθούμε την αξία αυτών που πετύχαμε. Αυτό που πετυχαίνει το ΑΠΟΕΛ είναι κάτι το εξωπραγματικό. Αν κάποιος συγκρίνει τα μεγέθη των υπολοίπων χωρών και τις ομάδες τους και τι έχουν πετύχει την τελευταία δεκαετία σε σχέση με το ΑΠΟΕΛ τότε θα αντιληφθεί ότι είναι μια περίπτωση εντελώς ξεχωριστεί. Το ΑΠΟΕΛ αυτή την στιγμή είναι και τυχερό και υποχρεωμένο να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο όσο μπορεί».

Για το οικονομικό…
«Πρέπει και να διαχειριστούν σωστά τα χρήματα και να διορθώνονται τα λάθη και να αναπτύσσεται και η ομάδα. Το ΑΠΟΕΛ έκανε βήματα προς τα μπροστά ώστε να υποστηρίζεται η ομάδα σε διάφορους τομείς και να γίνει πιο εύκολη η ζωή των παικτών. Από κει και πέρα επιδιώκουμε το ιδανικό αλλά επειδή να μπορούμε να φτάνουμε το ιδανικό πρέπει να κοιτάζουμε τι πάει λάθος και να το διορθώνουμε»

«Υπάρχουν 13 μέρες προετοιμασίας μέχρι τα πλέι οφ, αύριο είναι και η κλήρωση. Ο τρίτος προκριματικός με τα πλέι οφ είτε είσαι δυνατός είτε αδύνατος είναι υποκειμενικό αν σου προσφέρει κάτι».

Έχετε προτίμηση από την κλήρωση;
«Υπάρχουν δύσκολη προορισμοί αλλά αυτά μπαίνουν σε δεύτερης μοίρα. Βλέπουμε το αγωνιστικό. Όταν θα ξέρουμε τον αντίπαλο θα είναι 50-50 οι πιθανότητες και θα πρέπει με δουλειά να τις αυξήσουμε».

Για τον Ντε Βινσέντι…
«Θέλει και ο κόσμος να ακούσει απάντηση. Ο Ντε Βινσέντι ανήκει σε άλλη ομάδα που θέλει να τον πουλήσει και είναι ο παίκτης με ψηλό μισθό. Με τα υφιστάμενα δεδομένα συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες για να αποτελέσει επιλογή».