20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 20 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τα νιάτα κόντρα στην εμπειρία.(ΤΕΛΙΚΟΣ Eurobasket 17/09, 21:30 Sigma,)

Τα νιάτα κόντρα στην εμπειρία.(ΤΕΛΙΚΟΣ Eurobasket 17/09, 21:30 Sigma,)

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2017 0 1114 Views

Η Σλοβενία έκανε πέρα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, και η Σερβία την φιλόδοξη Ρωσία και πλέον οι δυο τους θα τα πουν στον τελικό του Eurobasket απόψε Κυριακή (17/09, 21:30 Sigma,)όπου για πρώτη φορά δύο ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Η μία πλήρης, που διακρίνεται από νιάτα και φρεσκάδα, και η άλλη είχε «σύμμαχο» την εμπειρία, μέσα στις πολλές απουσίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει.

Η μεγάλη αυτή αναμέτρηση, όμως, δεν θα προσελκύσει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης μόνο και μόνο για να δει την Σλοβενία στον πρώτο της τελικό στην διοργάνωση και την Σερβία να βάζει… πλώρη για την πρώτη θέση του βάθρου μετά από 16 χρόνια, αλλά και για έναν άλλο λόγο.

Κι αυτός έχει να κάνει με τους «αστέρες» της…

Η «μονομαχία» των Λούκα Ντόντσιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και θα καθηλώσει τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας για ακόμα ένα βράδυ.

Ο 18χρονος γκαρντ «πλήγωσε» την «δική του» Ισπανία, στην οποία ίσως και να αγωνιζόταν σήμερα, μεγάλωσε στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε το «μπαμ» φέτος και όλοι ανυπομονούν να δουν αν όντως θα είναι το Νο. 1 pick στο draft του ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2018.

Από την άλλη, ο 25χρονος γκαρντ, μεγαλωμένος στην Παρτίζαν και πρωταθλητής Euroleague με την Φενέρμπαχτσε φέτος, εξαργύρωσε την φετινή του επιτυχία με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (Κινγκς) και αυτή θα είναι η τελευταία φορά (μέχρι την επόμενη) που θα τον δούμε στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Αμφότεροι έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις με αυτά που κάνουν στο φετινό τουρνουά και θέλουν να προσθέσουν στο… βιογραφικό τους το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε Eurobasket.