28 Νοεμβρίου, 2023
  • 28 Νοεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Είναι άδικο και παράλογο…(Τα προσφυγικά σωματεία στο πλευρό του Εθνικού Άχνας)

Είναι άδικο και παράλογο…(Τα προσφυγικά σωματεία στο πλευρό του Εθνικού Άχνας)

By on 11 Φεβρουαρίου, 2018 0 667 Views

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα προσφυγικά σωματεία αναφορικά με το φάκελο που ήρθε στον αγώνα Εθνικό – Άρης.

Η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη απογοήτευση έχουμε πληροφορηθεί από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ότι έχει παραληφθεί φάκελος με ύποπτη στοιχηματική κίνηση που εμπλέκει το αδελφό Σωματείο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ» και ότι παραπέμπεται στον Πειθαρχικό Εισαγγελέα στην Δικαστική Επιτροπή.

Ως προσφυγικά Σωματεία, με νύχια και με δόντια για 44 τόσα χρόνια κρατούμε τα Σωματεία μας ζωντανά με προσωπικές θυσίες και εισφορές μέχρι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα κατεχόμενα μας χωριά.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στόχος των προσφυγικών Σωματείων δεν είναι μόνο οι αθλητικές δραστηριότητες αλλά και η προβολή των κατεχομένων μας χωριών και πόλεων.

Γνωρίζοντας τις θυσίες σε χρόνο και μόχθο και την εντιμότητα των ανθρώπων που διοικούν το Σωματείο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ», είμαστε σίγουροι ότι καμία ανάμειξη δεν έχουν στις κατηγορίες που τους προσάπτει η UEFA.

Γνωρίζουμε δε πολύ καλά ότι, μετά την άσχημη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας και την αποχώρηση μεγάλου αριθμού ποδοσφαιριστών, η διοίκηση του Σωματείου αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος χρησιμοποιώντας επί το πλείστο Κύπριους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας που τους χαρακτηρίζει όμως η αγάπη για τον αθλητισμό και η δίψα για ποδοσφαιρική καριέρα. Θεωρούμε άδικο και παράλογο αυτά τα παιδιά να κατηγορούνται για στημένα παιγνίδια.

Εμείς ως προσφυγικά Σωματεία, στεκόμαστε δίπλα από το αδελφό Σωματείο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ» και τον φίλο Πρόεδρο του κ. Κίκη Φιλίππου και τους στηρίζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας με βεβαιότητα ότι ο Εθνικός ήταν το εύκολο θύμα της αδυναμίας των αρχών της Πολιτείας να εντοπίσει τους πραγματικούς ενόχους που αποκομίζουν παράνομα κέρδη από το στοίχημα σε βάρους του ποδοσφαίρου και σωματείων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εύκολη η θυματοποίηση του Εθνικού Άχνας που λόγω συνθηκών και συγκυριών ήταν σίγουρα διαβαθμισμένος και με την αποχώρηση παικτών και προώθηση νεαρών είναι δεδομένα και τα αποτελέσματα.

Θεωρούμε ότι αυτή η περίπτωση πρέπει να κριθεί διαφορετικά, όχι μόνο με ψυχρούς αριθμούς στα κομπιούτερ αλλά με βάση και τα πραγματικά δεδομένα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζεται ο Εθνικός Άχνας στην φετινή περίοδο και ιδιαίτερα μετά τον Δεκέμβριο όταν και εξέλειπαν οι ελπίδες για διεκδίκηση της παραμονής του στην Α’ κατηγορία».