20 Ιουνίου, 2024
  • 20 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πως φθάνουν οι ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.Ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ

Πως φθάνουν οι ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.Ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ

By on 27 Φεβρουαρίου, 2018 0 561 Views

Η UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές που αποφάσισε σχετικά με τον τρόπο εισόδου στους ομίλους των διοργανώσεων της, του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

Από την σεζόν 2018-19:
Τσάμπιονς Λιγκ: 26 ομάδες θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους, με βάση την κατάταξη των χωρών στο τέλος της σεζόν 2016-17: 4 από τις Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, 2 από τις Γαλλία, Ρωσία και 1 από τις Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία.

Ο προκριματικός γύρος των πρωταθλητών, στον οποίο θα συμμετέχουν οι πρώτοι των χωρών από τη θέση 11 και κάτω, θα στέλνει τέσσερις ομάδες στους ομίλους μέσω προκριματικών γύρων.

Ο προκριματικός γύρος των μη πρωταθλητών θα στέλνει πλέον μόλις δύο ομάδες στους ομίλους, μέσω τριών προκριματικών γύρων. Όσοι αποκλείονται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (και αναλόγως σε ποιον γύρο), συνεχίζουν στο Europa Leage.

Europa League: 17 ομάδες θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους, πάντα με βάση την κατάταξη των χωρών: 2 από τις Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και μια από τις Ρωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Τσεχία, Ελβετία.

Ο προκριματικός γύρος των «πρωταθλητών» θα περιλαμβάνει τις ομάδες που αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (από τον προκριματικό των πρωταθλητών) μέχρι τον τρίτο προκριματικό και θα στέλνει οκτώ ομάδες στους ομίλους.

Ο προκριματικός γύρος των «μη πρωταθλητών» θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους και τις υπόλοιπες που αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα στέλνει 13 ομάδες στους ομίλους μέσω πέντε συνολικά προκριματικών γύρων.

Ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ και ο νικητής του Europa League εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, ανεξαρτήτως της θέσης που θα τερματίσουν στο πρωτάθλημά τους, όμως καμία χώρα δεν δικαιούται να έχει πάνω από πέντε ομάδες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.