1 Δεκεμβρίου, 2023
  • 1 Δεκεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΟΥΜΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:Διαφυλάξετε το κύρος και την αξιοπρέπεια της διαιτησίας εντός και εκτός γηπέδου

ΚΟΥΜΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:Διαφυλάξετε το κύρος και την αξιοπρέπεια της διαιτησίας εντός και εκτός γηπέδου

By on 29 Δεκεμβρίου, 2018 0 647 Views

Χαιρετισμό στην ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

Για άλλη μια φορά, τους ζήτησε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ολοκλήρωση των διοργανώσεων στις οποίες διαιτητεύουν.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ στην εκδήλωση των διαιτητών:

«Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω θερμό χαιρετισμό στην ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, εκφράζοντας προς όλους ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο τόπο μας. Δεν αναφέρομαι μόνο στην παρουσία των διαιτητών εντός των γηπέδων αλλά και σε άλλες δραστηριότητες, κοινωνικές και φιλανθρωπικές, που σε κάθε ευκαιρία αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος. Οι διαιτητές, αθλητές και οι ίδιοι, είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν αρχές και αξίες που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μια επιλογή ζωής, η οποία σαφώς έχει κόστος και υποχρεώσεις. Ένας διαιτητής για να μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια τόσο στο γήπεδο όσο και στην κοινωνία, χρειάζεται ψυχικές και σωματικές αντοχές, επιμονή και υπομονή αλλά και κατάρτιση που θα του επιτρέπει να επιτελεί με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον του.
Δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες για κακές και καλές διαιτησίες ούτε θα κρίνω επίμαχες φάσεις, κόκκινες και κίτρινες κάρτες. Αυτό που μόνο θα κάνω στο πλαίσιο της ετήσιας αυτής εκδήλωσης, είναι να ζητήσω γενικά από το οικοδόμημα της διαιτησίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και όπως είμαι βέβαιος ότι μπορεί να το πράξει, να συμβάλει εποικοδομητικά και καθοριστικά στην ομαλή ολοκλήρωση των φετινών διοργανώσεων. Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο καθένας για την επίδοση και τις ικανότητες ενός διαιτητή. Σημασία έχει ο ίδιος ο διαιτητής να είναι ήσυχος με τη συνείδησή του και να νοιώθει ότι ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις και στην αποστολή του.
Ως Ομοσπονδία επενδύουμε στην αναβάθμιση του επιπέδου της διαιτησίας, για αυτό άλλωστε προχωρήσαμε στη συγκρότηση της Ακαδημίας Διαιτητών, αναζητώντας και νέο αίμα στη Διαιτησία μας. Υποχρέωση και επιλογή της Ομοσπονδίας είναι να στηρίζει τους διαιτητές στο έργο τους καθώς χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει το ίδιο το άθλημα. Την ίδια ώρα υποχρέωση και επιλογή των διαιτητών είναι να διεκπεραιώνουν το έργο τους και διαφυλάσσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια της διαιτησίας εντός και εκτός γηπέδου.
Πρόσφατα είχα συναντήσει αρκετούς από εσάς στο πλαίσιο του καθιερωμένου σεμιναρίου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία. Τότε ήμουν ειλικρινής μαζί σας όπως είμαι και τώρα. Όσοι έχουμε ανάμειξη στο ποδόσφαιρο κρινόμαστε καθημερινά από αρμόδιους αλλά και από αναρμόδιους. Κρινόμαστε την ίδια ώρα, από το φίλαθλο κοινό και την πλατιά μάζα της κοινωνίας.
Εγώ στέκομαι στην καλοπροαίρετη κριτική και όχι στις ισοπεδωτικές προσεγγίσεις. Η σωστή κριτική μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι και να αποδώσουμε τα μέγιστα. Αυτή την κριτική να λαμβάνετε υπόψη και εκεί που γίνονται λάθη όλοι να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες.
Δεν θα πω περισσότερα καθώς η συνέχεια θα δοθεί στα γήπεδα τις επόμενες μέρες κατά την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης.
Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και κάθε επιτυχία στους στόχους σας».