1 Δεκεμβρίου, 2023
  • 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Ζοάο Πάολο υποψήφιος για την Ανόρθωση

By on 4 Ιανουαρίου, 2019 0 2920 Views

Ο Ζοάο Πάολο, είναι ανάμεσα στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της Ανόρθωσης. Πρόκειται για 30χρονο Βραζιλιάνο δεξιό ακραίο επιθετικό που αγωνίζεται στη Λουντογκόρετς από το 2017. Οι κυανόλευκοι βρίσκονται σε επαφές με την Λουντογκόρετς και τον ποδοσφαιριστή, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε απόκτησή του, αφού πρώτα αποδεσμευθεί από την Βουλγάρικη ομάδα.

Ο Ζοάο Πάολο, θεωρείται ξένος, καθώς δεν έχει Ευρωπαϊκό διαβατήριο, και έτσι για να προχωρήσει η περίπτωσή του θα πρέπει να αποδεσμευθεί ποδοσφαιριστής που να κατέχει θέση ξένου στο ρόστερ.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται κυρίως στο δεξί φτερό της επίθεσης, ωστόσο αγωνίστηκε και στην κορυφή. Έχει ύψος 1.70 και γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1988. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βραζιλία, ενώ στη συνέχεια από το 2011 μέχρι το 2015 αγωνίστηκε στην Κορέα και στις Gwangju, Daejeon Citizen και Incheon United.

Επέστρεψε για λίγο στη Βραζιλία για να ξενιτευτεί εκ νέου το 2016 για τη Βουλγαρία. Στη χώρα των Βαλκανίων, αγωνίστηκε αρχικά στην Botev Plondiv, εκεί όπου «οργίασε» με τις εμφανίσεις του στο πρώτο εξάμηνο, αγωνιζόμενος κυρίως ως κεντρικός επιθετικός, κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον της μόνιμης πρωταθλήτριας Βουλγαρίας, της Λουντογκόρετς, η οποία δαπάνησε ένα ποσό περί τις 150 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει.

Στους «πράσινους» του Λουντογκόρετς έμεινε για ένα χρόνο, δίχως να πιάσει ψηλά στάνταρ και ως εκ τούτο δόθηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Botev, εκεί που έκανε καλό δεύτερο μισό της περιόδου 2017-18, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Λουντογκόρετς. Στους πρωταθλητές Βουλγαρίας αγωνίζεται εδώ και έξι μήνες κυρίως ως αλλαγή.