5 Οκτωβρίου, 2024
  • 5 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αήττητη η Γιουβέντους .Κέρδισε τη Λάτσιο με ανατροπή (1-2)

Αήττητη η Γιουβέντους .Κέρδισε τη Λάτσιο με ανατροπή (1-2)

By on 28 Ιανουαρίου, 2019 0 430 Views

Η Γιουβέντους έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση κόντρα στην Λάτσιο όμως με πέναλτι του Ρονάλντο στο 89′ πέρασε με 1-2 από το Olimpico και συνεχίζει αήττητη.

Σίγουρα δεν είναι αυτή η μπάλα που θέλουν να βλέπουν οι τιφόζι των Bianconeri, όμως το DNA του πρωταθλητή βοήθησε την Γιουβέντους κόντρα σε μια Λάτσιο που ήταν ανώτερη για 70 λεπτά και δεν άξιζε ήττα. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν βλεπόταν, άργησε να ξυπνήσει ακόμα και όταν δέχθηκε αυτογκόλ, όμως με τον Κανσέλο να μπαίνει αλλαγή και ξυπνά όλους τους συμπάικτες του, όχι μόνο δεν έχασε αλλά συνεχίζει αήττητη και αύξησε τη διαφορά από την 2η, Νάπολι. Από την άλλη, οι Laziali δεν πήραν τίποτα από ένα ματς που άξιζαν έστω κάτι και δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν την Μίλαν και να μπουν στην 4άδα.

Από την αρχή φάνηκε ότι το σκηνικό δεν θα είναι εύκολο για την Γιουβέντους. Η Λάτσιο είχε την πρώτη φάση με τον Γουάλας στο 12′ και έπαιξε την αντίπαλό της στο μισό γήπεδο χωρίς να την αφήνει να κάνει κάτι επιθετικά. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να πατήσουν καλά και στο 27′ λίγο έλειψε να πληρώσουν γκάφα στην άμυνα αλλά ο πολύ καλός, Σέζνι, απέκρουσε το σουτ του Λουίς Αλμπέρτο. Ο Πολωνός keeper έκανε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι στο 38′ στο δυνατό αριστερό του Παρόλο και στο 41′ ο Μπονούτσι τραυματίστηκε και έδωσε την θέση του στον Κιελίνι. Στο 43′ ο Ρουγκάνι διόρθωσε το λάθος του και το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0.

Στην επανάληψη έγιναν όλα. Ο,τι δεν μπόρεσε να κάνει η Λάτσιο το έκανε ο Εμρέ Τσαν στο 59′ πετυχαίνοντας γκολ με κεφαλιά στη λάθος εστία για το 1-0 που ήταν δίκαιο βάσει της εικόνας του ματς. Πέντε λεπτά αργότερα ο περσινός πρώτος σκόρερ, Ιμόμπιλε, είχε τρομερή ευκαιρία ολομόναχος αλλά πλάσαρε πολύ άσχημα και στο 67′ το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Λουίς Αλμπέρτο πέρασε μόλις έξω από το παραθυράκι. Στο 70′ ο Αλέγκρι έκανε την κίνηση που άλλαξε το ματς βάζοντας τον Κανσέλο αντί του Ντάγκλας Κόστα.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Πορτογάλος ισοφάρισε με πλασέ από κοντά ύστερα από επέμβαση του Στρακόσα στο σουτ του Ντιμπάλα που ήταν το πρώτο της Γιούβε στο ματς (1-1). Μετά το σοκ, η Λάτσιο έδειξε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία και στο τέλος δέχθηκε και δεύτερο γκολ καθώς στο 87′ ο Λούλιτς έκανε χαζό πέναλτι στον Κανσέλο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ψύχραιμος από τη βούλα για το 1-2. Στο 96′ ο Μιλίνξκοβιτς-Σάβιτς είχε φάουλ στο όριο της περιοχής αλλά η εκτέλεσή του ήταν κακή.
Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσα, Ράντου, Μπάστος (90′ Πέδρο Νέτο), Γουάλας, Λούλιτς, Παρόλο, Λούκας, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λουίς Αλμπέρτο (81′ Μπερίσα), Κορέα, Ιμόμπιλε (82′ Καϊσέδο).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι (41′ Κιελίνι), Αλεξ Σάντρο, Ρουγκάνι, Ματουιντί (60′ Μπερναρντέσκι), Ντάγκλας Κόστα (70′ Κανσέλο), Εμρέ Τσαν, Μπετανκούρ, Ντιμπάλα, Ρονάλντο.