3 Μαρτίου, 2024
  • 3 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΚΗΣ:Θα δώσουμε βάση στους Κύπριους.Κάποιες ομάδες χωρίς επιτυχίες σε 3 χρόνια θα κλείσουν

ΚΙΚΗΣ:Θα δώσουμε βάση στους Κύπριους.Κάποιες ομάδες χωρίς επιτυχίες σε 3 χρόνια θα κλείσουν

By on 19 Ιουνίου, 2019 0 29751 Views

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τον προγραμματισμό, το νέο πρωτάθλημα και τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Έχετε κάνει κάποιες κινήσεις μέχρι στιγμής. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμός; «Έχει γίνει μια καλή προσπάθεια από όλους μας. Έχουμε κάνει κινήσεις, που είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Σιγά σιγά θα κλείσουμε τον κύκλο της ενίσχυσης, αφού έμεινε να πραγματοποιήσουμε κάποιες προσθήκες».

Πως βλέπετε το νέο πρωτάθλημα; «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Θα δώσουμε βάση στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βρούμε καλούς ξένους να τους ενσωματώσουμε στην ομάδα, όπως και Κύπριους με εμπειρίες. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάποιους άλλους που έχουν γεμάτα ταμεία».

Θα τραβήξουν… το κουπί οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές; «Το στοίχημα είναι εδώ. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ταλέντο. Θέλουμε να το δείξουν και να βοηθήσουν και την ομάδα. Είναι θέμα ποιότητας, θέμα δουλειάς, δεν έχουμε και άλλη οδό άλλωστε. Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό το πράγμα. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά. Μπορούμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. Εμείς θα ακολουθήσουμε ένα δρόμο που έχουμε».

Έχει βοηθήσει και ο κόσμος στην προσπάθεια του Εθνικού. Τι θα πείτε σήμερα στον κόσμο στη συνέλευση; «Αυτό που βλέπουμε όλοι, είναι ότι πέρσι, είχαμε παιχνίδια όπου η δυτική κερκίδα είχε τόσο κόσμο, όσο δεν είχε σε παιχνίδια στην α’ κατηγορία. Ο κόσμος έδειξε ότι είναι κοντά στην ομάδα . Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το σωματείο ζωντανό. Η νεολαία ασχολείται με το σωματείο του Εθνικού και ο κόσμος προσφέρει από το υστέρημά του», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Στην α’ κατηγορία υπάρχουν κάποια έσοδα που είναι πάρα πολλά. Έχουν γίνει τόσες πολλές όμως οι απαιτήσεις που δεν ξέρουν πως να λειτουργήσουν κάποια σωματεία. Το είχα πει κάποτε και στον μακαρίτη τον Κωστάκη, ότι θα ξεφύγουν τα πράγματα και τα λεφτά που θα χρειάζονται, θα είναι πολλά. Ωστόσο, πρέπει να έχεις επιτυχίες και αν δεν έχουν κάποια σωματεία , σε τρία χρόνια όχι θα βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αλλά θα βάλουν τσακροκλειδωνιά».