18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ:Προτιμώ να ζω το παρόν(Tι είπε για την απόφαση του να έρθει στον Απόλλωνα,για τον Κετσπάγια ,τον Κονναφή)

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ:Προτιμώ να ζω το παρόν(Tι είπε για την απόφαση του να έρθει στον Απόλλωνα,για τον Κετσπάγια ,τον Κονναφή)

By on 30 Σεπτεμβρίου, 2019 0 2464 Views

Συνέντευξη στο περιοδικό του Απόλλωνα παραχώρησε και ο Γιάννης Γιαννιώτας ο οποίος είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Περιπλανήθηκες αρκετά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα είσαιστον Απόλλωνα. Πιστεύεις ότι, όπως είπε κάποτε και ο Παπουλής, ίσως και να βρήκες το… λιμάνι σου, από τηστιγμή που υπέγραψες συμβόλαιο μέχρι το 2021; «Γι’ αυτό το λόγο που είπες, ότι περιπλανήθηκα πολύ όλα αυτά τα χρόνια, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Μπορεί να μείνεις σε μια ομάδα πολλά χρόνια ή να μην μείνεις και καθόλου. Προτιμώ να ζω το παρόν και το μέλλον να το αφήσουμε. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Πόσο καταλυτικός ήταν ο ρόλος του Πέτρου Κονναφή στη μεταγραφή σου στον Απόλλωνα, από τη στιγμή μάλισταπου ταξίδεψε μέχρι και την Αθήνα για να σε πείσει; «Με τον Πέτρο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και μου ανέλυσε το πλάνο της ομάδας. Φυσικά, ήξερα την ομάδα και από πριν. Όπως είπα, με τον Πέτρο μας συνδέει μια φιλία πολλά χρόνια και μ’ έπεισε πολύ σύντομα, πολύ γρήγορα».

Το όνομά σου είχε «παίξει» και στο ρεπορτάζ της Ανόρθωσης, του Άρη Θεσσαλονίκης και του Ατρομήτου, ενώ είχεακουστεί σε «πηγαδάκια» και για το ΑΠΟΕΛ. Είχες όντως κι άλλες προτάσεις ή ήταν μόνο βολιδοσκοπήσεις; «Κοίταξε, εγώ έχω μια πολιτική σαν ποδοσφαιριστής. Έχω ζητήσει από το μάνατζέρ μου να μου πει, να μου μεταφέρει σ’ εμένα τον ίδιο όταν έχει κάτι το επίσημο. Αν δεν υπάρχει κάτι το επίσημο, δεν θέλω να μου λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Όταν είναι κάτι το επίσημο, το συζητάμε. Από τη στιγμή που έφτασε πρώτα το επίσημο ενδιαφέρον από τον Απόλλωνα, το κοιτάξαμε, το μελετήσαμε και καταλήξαμε».

Υπήρχε κάποιος προπονητής που σε βοήθησε σημαντικά στην καριέρα σου; «Και αυτοί ήταν αρκετοί από επαγγελματικής άποψης. Για παράδειγμα, όσους προπονητές είχαν στον Άρη με βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν νομίζω ότι είχα κάποιον προπονητή που να μην ήθελε να με βοηθήσει».

Ποιος προπονητής είναι ο καλύτερος με τον οποίο έχεις συνεργαστεί; «Πάρα πολλοί προπονητές με βοήθησαν. Για παράδειγμα στην Κύπρο, ο Τιμούρ Κετσπάγια. Αυτός μου έκανε στην ουσία το restart, δηλαδή από εκεί που δεν έπαιζα έξι μήνες, μ’ εμπιστεύτηκε και γύρισα στα γνωστά μου στάνταρ. Και ο Κρίστιανσεν με βοήθησε πάρα πολύ. Το Σωφρόνη Αυγουστή δεν τον πρόλαβα πάρα πολύ και δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί συνεργαστήκαμε μόλις για πέντε παιχνίδια».

Μιας και ο λόγος για τον Κετσπάγια, ο Τιμούρ είχε πει δημόσια ότι σε ήθελε στην Ανόρθωση. Σε πήρε τηλέφωνο γιανα έρθεις στην Κύπρο και την «Κυρία»; «Μίλησα μαζί του και μου είπε το πλάνο του. Για εμένα ο Τιμούρ είναι ένας άνθρωπος απ’ τους λίγους που σέβομαι στο ποδόσφαιρο, που ο λόγος του μετράει, που όταν θα σου πει κάτι ισχύει, δεν θα σου πει ψέματα. Είναι ένα πρόσωπο που το σέβομαι τόσο πολύ και αυτός ήταν και ο λόγος που πριν κλείσω στον Απόλλωνα, ήταν ο πρώτος που μίλησα στο τηλέφωνο και του εξήγησα ότι θα πάω στον Απόλλωνα, για τους λόγους που μίλησα μαζί του».

Υπήρξε ένα θέμα με τη στρατιωτική σου θητεία. Ξεπεράστηκε; «Είμαστε σε διεργασίες για να τακτοποιηθεί. Είναι μια υποχρέωση την οποία πρέπει να την κάνουν όλοι οι άνδρες. Έγινε αυτό, ήρθα εδώ πέρα στον Απόλλωνα και γι’ αυτό θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση κάνοντας τη θητεία μου στην ΕΛΔΥΚ».

Μου είπες νωρίτερα για το Σωκράτη Διούδη, με τον οποίο είστε φίλοι από μικροί. Σε συνδέει, επίσης, μία σπουδαίαφιλία με το Γιώργο Μερκή. Έχεις και άλλες φιλίες από το χώρο του ποδοσφαίρου; «Με κάποιους παίκτες «δένεσαι» πιο πολύ. Όπως είπα και πριν για το Σωκράτη, έτσι και με το Γιώργο. Φτάσαμε την ίδια μέρα στο ΑΠΟΕΛ και ήταν λες και γνωριζόμασταν χρόνια. Νομίζω ότι όσα χρόνια κι αν παίξεις μπάλα, κάποιες φιλίες θα μείνουν για αρκετό καιρό. Αυτές που κάνω εγώ νομίζω ότι μένουν για πολλά χρόνια και τις διατηρώ μέχρι και σήμερα. Γενικότερα έχω πολλούς φίλους από το χώρο του ποδοσφαίρου».

Παρατηρήσαμε ότι όταν αγωνίζεσαι είσαι πάντα παθιασμένος, σε σημείο που κάποιοι μπορεί να σε παρεξηγήσουν… «Κοιτάξετε να δείτε. Πολλές φορές όταν ήμουνα στον Άρη, στα πιτσιρίκια, ball boy, -ξέρετε πώς είναι όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα και είσαι μικρός-, θυμάμαι ότι έβλεπα πολλά παιχνίδια στο γήπεδο και έλεγα ότι ποτέ δεν θα μπω στο γήπεδο και θα είμαι αδιάφορος για κάτι. Και αυτό γιατί είχα δει κάποια συγκεκριμένα περιστατικά. Κάποιοι δεν έδιναν το 100%, κάποιοι ίσως βαριόντουσαν, κάποιοι ίσως ήταν κουρασμένοι με τα χρόνια του ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι αυτό για εμένα δεν θα σταματήσει. Μέχρι την ημέρα που θα σταματήσω, θα έχω τον ίδιο ζήλο, το ίδιο πάθος για τη νίκη, τους τρεις βαθμούς, για να κερδίσω, για όλα…».

Ως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ κέρδισες δύο πρωταθλήματα στην Κύπρο. Ως ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα τι θέλεις να πετύχεις; Το ίδιο…

Οι προσωπικοί σου στόχοι ταυτίζονται με αυτούς του Απόλλωνα ή έχεις και κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο; «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να πει ότι έχει κάνει αυτό και φέτος σταματάω. Κάθε μέρα νομίζω ότι πρέπει να κάνεις καινούργια πράγματα, να βάζεις μεγαλύτερους στόχους και να… κυνηγάς το καλύτερο. Από τη στιγμή που είμαστε στον Απόλλωνα, ο Απόλλωνας «κυνηγάει» το πρωτάθλημα και αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε».

Σε βλέπουμε να αγωνίζεσαι κυρίως στο δεξί «φτερό». Μπορείς ν’ αγωνιστείς και σε άλλες θέσεις; «Στην Ισπανία ο προπονητής προτιμούσε να με βλέπει στα αριστερά. Αισθάνομαι το ίδιο άνετα και στις δύο πλευρές. Δεν έχω θέμα».

Μπορείς να παίξεις και πίσω από τον επιθετικό; «Κάποιες φορές, πιο μικρός, με έβαζαν στα εκτός έδρας πιο πολύ. Νομίζω ότι δεν έχω θέμα να παίξω και πίσω από το σέντερ φορ».

Υπάρχει κάποιο σύνθημα που σου αρέσει; «Πολλά, δεν μπορώ να πω μόνο ένα…».

Κάποιο τραγούδι που σ’ εκφράζει; «Με εκφράζουν πολλά τραγούδια, κυρίως από το έντεχνο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα».

Ποια είναι η υπόσχεση που θα ήθελες να δώσεις στους φίλους των «κυανόλευκων»; «Η υπόσχεση που θα ήθελα να δώσω είναι αυτή που έχω δώσει κι απ’ την αρχή. Εγώ είμαι αυτός, με ξέρετε, σας ξέρω και θα δίνω το 100% μες στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι θα κάνω 30 και 40 γκολ, δεν είμαι ούτε ο Ρονάλντο, ούτε ο Μέσι. Το μόνο, ωστόσο, που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα μπαίνω μέσα για να κερδίζω συνέχεια. Δεν δέχομαι να χάνω».