13 Απριλίου, 2024
  • 13 Απριλίου, 2024

Θέλουν πρόεδρο της Καταλονίας τον Γκουαρδιόλα

By on 21 Οκτωβρίου, 2019 0 326 Views

Όπως αποκαλύπτει ισπανικό δημοσίευμα, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα δέχεται πιέσεις για να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της Ζενεραλιτάτ της Καταλονίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Confidencial ο Γκουαρδιόλα φέρεται να έχει δεχθεί κρούσεις από τους Καταλανούς αυτονομιστές για να κατέβει στις επόμενες εκλογές για την προεδρία της Καταλονίας.

Ο πρώην πρόεδρος Αρτούρ Μας πριν από ένα μήνα είχε αποκαλύψει ότι έχει στο μυαλό του έναν υποψήφιο, ο οποίος δεν προέρχεται από την πολιτική σκηνή, «φωτογραφίζοντας» κατά κάποιο τρόπο τον Γκουαρδιόλα.

Η ισπανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι πράγματι τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι τον έχουν προσεγγίσει γι’ αυτόν τον λόγο, με τον Γκουαρδιόλα μέχρι στιγμής να μην κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Ο ίδιος ο Πεπ πάντως είχε δηλώσει παλιότερα: «Έχω προσωπικούς φίλους που θα περάσουν εννιά χρόνια στη φυλακή επειδή ψήφισαν. Αυτό που ζήτησαν ήταν απλά να ψηφίσουν. Είναι εκατομμύρια τα άτομα που πρόκειται να τους υποστηρίξουν. Ελπίζω η Ευρώπη να κάνει ένα βήμα μπροστά και να μας βοηθήσει για να λυθεί αυτό το ζήτημα».