28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στα πόδια του η πρόκριση.Δεν ήταν καλό αλλά πήρε την ισοπαλία το ΑΠΟΕΛ

Στα πόδια του η πρόκριση.Δεν ήταν καλό αλλά πήρε την ισοπαλία το ΑΠΟΕΛ

By on 24 Οκτωβρίου, 2019 0 337 Views

Το ΑΠΟΕΛ δεν ήταν αυτό που περιμέναμε ούτε αυτό που έιδαμε στον νικηφόρο αγώνα με την Καραμπάχ τον Αύγουστο αλλά παρέμεινε ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση στα νόκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ αφού έφυγε με έναν βαθμό από το «Τόφικ Μπαχράμοφ» του Μπακού μετά το 2-2 με την Καραμπάχ. Οι «γαλαζοκίτρινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, το γύρισαν από το πρώτο ημίχρονο αλλά δεν άντεξαν να φύγουν με τη νίκη που θα τους έκανε απόλυτο αφεντικό για την 2η θέση του ομίλου.

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε άσχημα και δέχθηκε πίεση από τους γηπεδούχους που είχαν την φανατική κερκίδα με το μέρος τους. Δέχθηκε νωρίς γκολ και ο Μπέλετς έσωσε άλλη μια δύσκολη κατάσταση όμως αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Ν.Ιωάννου και είχε την τύχη να πάρει το προβάδισμα στο 45΄με τον Χελένιους μετά από διπλό λάθος των αντιπάλων. Η ανατροπή λόγικά έπρεπε να ανεβάσει την ψυχολογία και την απόδοση του ΑΠΟΕΛ όμως με την έναρξη του Β΄ημιχρόνου οι γαλαζοκίτρινοι αμύνθηκαν μαζικά αλλά …με τα μάτια αφού δεν πήραν μπάλα με αποτέλεσμα η Καραμπάχ να πιέσει και να φθάσει στο 2-2 . Το ΑΠΟΕΛ που δεν ελιχε ταχύτητα στην επίθεση ούτε εκδήλωσε πολλές επιθέσεις απείλησε στα τελευταία στάδια αλλά όχι όσο έπρεπε για να φθάσει στη νίκη .Ωστόσο το 2-2 το κρατά ζωντανό στη μάχη της δεύτερης θέσης.Χρειάζεται να κερδίσει την Καραμπάχ στο ΓΣΠ και να κάνει το διπλό στο Λουξεμβούργο για να πάρει την πρόκριση νοουμένου ότι η Σεβίλλη θα ξανακερδίσει την Καραμπάχ.

Η απουσία του Τάμαρι και η απουσία πλάγιων επιθετικών από την σύνθεση ,ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του Ιωάννου στα κρίσμα τελικά στάδια του αγώνα είναι κάποια ελαφρυντικά αλλά η γενική εικόνα του ΑΠΟΕΛ παρά το 2-2 δεν ήταν η ανανεμενόμενη.Το σημαντικό είναι όμως ότι το ΑΠΟΕΛ κρατά στα πόδια του την πρόκριση.
Το ματς…
Μέχρι το 20΄ το ΑΠΟΕΛ δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η ομάδα του Ντολ έδειξε να μην μπορεί να ανταλλάξει 2 πάσες και κατ’ επέκταση ούτε να απειλήσει επιθετικά, ενώ δεν έφτανε όλο αυτό έγινε και ένα διπλό λάθος από Σάβιτς και Γκέντσογλου με αποτέλεσμα ο Κιντάνα μετά την πάσα του Ζουμπίρ να ανοίξει το σκορ. Σε εκείνο το σημείο με ένα ΑΠΟΕΛ ανήμπορο και να είναι πίσω στο σκορ οι περισσότεροι σίγουρα θα το ξέγραψαν.
Κι’ όμως το γύρισε το παιχνίδι και έφερε τα πράγματα με το μέρος του. Αρχικά ο Νικόλας Ιωάννου με την γυριστή κεφαλιά και ακολούθως ο Χαλένιους με την βοήθεια του Σόουζα εκμεταλλεύτηκαν το λάθος διπλό λάθος αυτή την φορά από πλευράς Καραμπάχ και έστειλαν τους πρωταθλητές Κύπρου προηγούμενους στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Οι Αζέροι δεν κατάλαβαν από πού τους ήρθε.
Καρμπόν του α΄ ημιχρόνου το ξεκίνημα της επανάληψης με ένα ΑΠΟΕΛ χαμένο στο γήπεδο και με τους Αζέρους φυσιολογικά να πιέζουν για την ισοφάριση. Το γκολ του Αίλτον ήταν η φυσιολογική εξέλιξη βάσει της εικόνας της αναμέτρησης και με το 2-2. Πάλι πλήρωσε το ΑΠΟΕΛ το κενό διάστημα στο ξεκίνημα της επανάληψης όπως και στο πρώτο μέρος, στην συνέχεια βελτιώθηκε αλλά το 2-2 έμεινε μέχρι και το φινάλε.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

13΄ 1-0. Λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ αρχικά από τον Σάβιτς και ακολούθως από τον Γκέντσογλου. Οι Αζέροι έκλεψαν, κινήθηκαν γρήγορα, ο Ζουμπίρ βρήκε τον Κιντάνα ο οποίος από κοντά έκανε τις προσποιήσεις και με πολύ όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
29΄ 1-1. Ο Μάτιτς εκτέλεσε το φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, ο Νικόλας Ιωάννου πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με γυριστή  κεφαλιά ο Ιωάννου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπέκοβιτς. Το γκολ χρεώθηκε σαν αυτογκολ του Μεντβέντεφ.
45΄ 1-2. Ο Σόουζα έκλεψε την μπάλα μετά από πλάγιο άουτ των Αζέρων, ο Σαντίκοφ δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, ο Χαλένιους βρέθηκε απέναντι στον Μπέκοβιτς και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
58΄ 2-2. Έγινε η μπαλιά από δεξιά από τον Κιντάνα και ο Αίλτον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

ΚΑΡΑΜΠΑΧ: Μπέκοβιτς, Καράγεφ, Αίλτον, Μεντβέντεφ, Μίτσελ, Κιντάνα, Σαντίκοφ, Ζουμπίρ, Αλμέιδα, Χουσείνοφ, Γκέγε (46΄ Εμρέλι)
Στον πάγκο: Βάγκνερ, Μαμάτοφ, Σλάβτσεφ, Αράζ, Ιμπραχίμι, Χαίγεφ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Γκέντσογλου, Σόουζα, Χαλένιους (75΄ Μπέζιακ), Μάτιτς, Πάβλοβιτς (85΄ Άλεφ), Βούρος, Μερκής, Ιωάννου (67΄ Γιάκολις), Σαβιτς, Μιχαίλοβιτς.
Στον πάγκο: Βάτερμαν, Εφραίμ, Ζοαοζίνιο, Αλωνεύτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόουζα, Βούρος

ΘΕΑΤΕΣ: 25.000
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Φίλιπ Γκλοβα (Φράντισεκ Φέρεντς, Γιαν Πόζορ)