28 Νοεμβρίου, 2023
  • 28 Νοεμβρίου, 2023
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η κυβέρνηση θωρακίζει την κάρτα φιλάθλου.Τι λέχθηκε μετά την σύσκεψη

Η κυβέρνηση θωρακίζει την κάρτα φιλάθλου.Τι λέχθηκε μετά την σύσκεψη

By on 6 Δεκεμβρίου, 2019 0 421 Views

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Για το σοβαρό λάθος με τις συλλήψεις στο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ:
 «Φαίνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε από δύο παράλληλες διαδικασίες από ενεργούντες φορείς. Η ποιότητα του φωτογραφικού υλικού από το κύκλωμα ήταν εξαιρετική. Έγιναν ατυχείς συγκυρίες όπως μπορεί να συμβεί σε κάθε νέο μέτρο. Λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Πρέπει να δεχθούμε ότι ένας θεσμός που μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια για αποφυγή της βίας. Δεν πρέπει να οδηγείσαι σε αφορισμούς και μηδενιστική κριτική από όσους είναι αντίθετοι. Επειδή πιστεύουμε στη χρησιμότητα του μέτρου θα αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης για να θωρακίσουμε το θεσμό για να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η σημερινή σύσκεψη οδήγησε σε σοβαρά συμπεράσματα. Αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό οφειλόταν στο ότι δύο αρχές νομότυπα ζήτησαν ταυτοποίηση βασισμένες στο υλικό που εξασφαλίστηκε από το στάδιο.Εκείνο που έχει αποφασιστεί και έχει σημασία για μας από δω και πέρα είναι ότι θα αρχίζει πρώτα η αστυνομία και θα ακολουθεί η διοικητική η έρευνα».
Αν θα υπάρξει απόδοση ευθυνών: «Δεν έχω διοικητική εξουσία σε κανένα από τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε περίπτωση που οι αρμόδιο φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία κρίνουν το οποιοδήποτε λάθος και δημιουργεί πειθαρχικές ευθύνες, θα το πράξω».
Για το ότι έχει πληγεί η εικόνα της Αστυνομίας: «Κανείς δεν είναι ευτυχής με αυτό που έγινε. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι γιατί ταλαιπωρήθηκαν κάποια άτομα. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που γίνεται έναρξη διαδικασίας και δεν καταλήγει σε καταδίκη».
Για την ανασφάλεια που νιώθει ο κόσμος πλέον : «Κανείς νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Δεν θέλω να επεκταθώ στο όλο θέμα. Παρόμοια περιστατικά δεν θα συμβούν. Σε κάθε νέο θεσμό υπάρχει περίπτωση να γίνουν λάθη. Είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα γίνουν ξανά παρόμοια λάθη».
Δεν ήξερε ο Υπουργός…
**
 Ο κ. Σαββίδης ρωτήθηκε επίσης αν υπάρχει πλήρης κάλυψη του συστήματος παρακολούθησης στο γήπεδο, δίνοντας το λόγο στο γενικό διευθυντή του ΓΣΠ, Φοίβο Κωνσταντινίδη, ο οποίος απάντησε ότι δεν μπορεί να παρακολουθεί όλους τους χώρους. Εξού και η επίθεση στα δημοσιογραφικά δεν καλύφθηκε από καμία κάμερα. Επίσης παραδέχθηκε ότι ούτε η ρίψη αντικειμένων στην Ανατολική καλύφθηκε.