18 Οκτωβρίου, 2024
  • 18 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Τη δεδομένη στιγμή είναι ένα παιχνίδι τελικός.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Τη δεδομένη στιγμή είναι ένα παιχνίδι τελικός.

By on 2 Ιανουαρίου, 2020 0 1154 Views
Όσα λέχθηκαν ενόψει Ομόνοιας

Την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου πριν από κάθε αγώνα, παραχώρησε ο προπονητής του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή ο οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα του Σαββάτου (4/1) με αντίπαλο την Ομόνοια, ως τελικό.

Η αρχική τοποθέτηση: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοπόρο ομάδα αλλά παίζουμε στην δική μας έδρα, μπροστά στον δικό μας κόσμο και θέλουμε να τους χαρίσουμε χαρά. Μας χαροποίησε η μαζική παρουσία του κόσμου στην Πάφο και ελπίζω να γεμίσει η Δυτική το Σάββατο.

Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Βρήκαμε δυσκολίες αλλά η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες. Όσοι κληθούν να παίξουν είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Για τους τραυματίες: Οι Γκακπέ και Ενσούε είναι σε καλό δρόμο ενώ ο Χάμπος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει. Ο Γιούστε έχει κάποιες ενοχλήσεις και θα φανεί στην τελευταία προπόνηση ποιοι θα είναι στην αποστολή. Ο Φακούντο είναι έτοιμος και θα βρίσκεται μαζί μας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους:

Σχετικά με το ρόστερ: Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να σεβόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ. Άλλωστε για αυτό επιλέγονται και για αυτό η ομάδα επενδύει σε αυτούς. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις και να καταφέρουν να ανταποκριθούν. Αν κάποιοι έχασαν την θέση τους στην ενδεκάδα, θα πρέπει από την πλευρά τους να παλέψουν για να την κερδίσουν πίσω.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι ευκαιρίες. Αυτοί που μπήκαν στην ομάδα πρόσφεραν πάρα πολύ, κατάφεραν και έφεραν θετικά αποτελέσματα και έδειξαν ότι υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός στο ρόστερ ο οποίος δίνει παραπάνω δυναμική στην ομάδα.

Για τις απουσίες: Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας και να επιλέγουμε τους πιο φορμαρισμένους. Αυτή τη στιγμή θα έχουμε κάποιες απουσίες στο παιχνίδι με την Ομόνοια αλλά δεν μου αρέσει να εστιάζω στους απόντες. Βλέπουμε αυτούς που θα είναι έτοιμοι να παίξουν 90 λεπτά.

Για τα μεταγραφικά: Κάθε καλός ποδοσφαιριστής ενδιαφέρει την ομάδα. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση για να τους φέρει. Όταν κινείσαι για να πάρεις ποδοσφαιριστές με αξία είτε Ντιγκινί λέγεται ή οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής λέγεται, δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει την κατάληξη. Ωστόσο γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση. Αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει τώρα και αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Η μεταγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει αλλά το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι που έρχεται με την Ομόνοια.

Για το πόσες κινήσεις θα γίνουν: Οι δύο θέσεις που ανακοινώσαμε ως ομάδα ότι θα προχωρήσουμε για να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστή, θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν το συντομότερο να τις καλύψουμε. Αυτά τα πράγματα όμως θέλουν αρκετή προσπάθεια και πολύ δουλειά από όλους γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με εύκολες υποθέσεις.

Για το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού: Δεν υφίσταται ενδιαφέρον ούτε πρόταση για Σακέτι και Φακούντο.

Για τον Μπεσάτ: Αυτή τη στιγμή δουλεύει με την ομάδα δεν δημιουργεί κανένα θέμα. Με την επιστροφή του κ. Κίρζη από το εξωτερικό σίγουρα θα παρθούν κάποιες αποφάσεις σχετικά με το θέμα. Είναι δύσκολο να εγγραφεί ο Μπεσάτ στο ρόστερ.

Για το αν είναι τελικός το παιχνίδι: Την ίδια ερώτηση είχα δεχτεί ξανά στο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Τη δεδομένη στιγμή είναι ένα παιχνίδι τελικός. Την άλλη εβδομάδα θα πάμε να παίξουμε το επόμενο μας παιχνίδι, το οποίο και πάλι τελικός θα είναι. Τα ίδια θα λέμε κάθε βδομάδα. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Τώρα έχουμε αυτόν τον τελικό και θα προσπαθήσουμε να βγούμε νικητές. Οι τρεις βαθμοί θα δώσουν δυναμική στην ομάδα και θέλουμε να χαρίσουμε την πρώτη νίκη του 2020 στους οπαδούς μας.

Για το αν υπάρχει φαβορί: Η Ομόνοια βρίσκεται στην πρώτη θέση και εμείς ακολουθούμε. Είναι ένα παιχνίδι 50-50. Αγωνιζόμαστε στη δική μας έδρα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Για την πίεση: Από την πρώτη μέρα που επέστρεψα παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στην πίεση, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού, μπορούμε να ανταποκριθούμε σε πολλά πράγματα σαν ομάδα. Αυτό θα κάνουμε και στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Σίγουρα θα έχει δυσκολίες το παιχνίδι αλλά πρέπει να βρούμε τις λύσεις για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα συναντήσουμε στο παιχνίδι

Για τον αντίπαλο: Η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι έχει αρκετούς καλούς αυτοματισμούς, υπάρχει κίνηση χωρίς τη μπάλα και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε αυτό το κομμάτι του αντιπάλου. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δημιουργήσουμε προβλήματα στις αδυναμίες του.

Οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Σε όλους τους αγώνες υπάρχουν παίκτες – κλειδιά και οι προσπάθειες μας θα επικεντρωθούν στο να τα περιορίσουμε δημιουργώντας προβλήματα στον αντίπαλο. Το ίδιο με τη σειρά του θα κάνει και ο κ. Μπεργκ. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα έχει συγκέντρωση στο παιχνίδι της και τύχη, γιατί στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και αυτή, θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό που πιστεύω είναι ότι και οι δύο ομάδες θα παρουσιάσουν καλό ποδόσφαιρο.

Για το ότι δεν αναδείχθηκε νεαρός παίκτης τα τελευταία χρόνια από την ακαδημία: Δεν νομίζω ότι δεν έχει προκύψει ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες. Ο Πίττας για παράδειγμα, ή ο Ψύχας ο οποίος αν δεν είχε τις ατυχίες με τους τραυματισμούς θα ήταν ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ που η ομάδα επενδύει σε αυτόν. Επίσης είναι και οι δανεικοί οι οποίοι είναι εξελίξιμοι και βλέπουμε την πορεία τους.

Εξετάζονται συνεχώς ποδοσφαιριστές κι αν υπάρχει κάτι καλό θα προσπαθήσουμε με την πάροδο του χρόνου να το φέρουμε στην ομάδα. Να μην ξεχνάμε ωστόσο ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από το επίπεδο της Α’ ομάδας με αυτό της ακαδημίας. Το πιο σημαντικό είναι αυτοί που θα έρθουν να μπορούν να μείνουν στην ομάδα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της.

Για τον τραυματισμό του Ψύχα:Ο Πέτρος παρόλο που επέστρεψε από τον τραυματισμό πριν από τον αγώνα με την Ανόρθωση, έχει υποστεί ένα νέο μικρό τραυματισμό μετά από την επέμβαση που έχει κάνει. Ελπίζουμε τη νέα χρόνια να σταματήσει αυτή η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς και να γίνει και αυτός μια επιλογή για την ομάδα.

Για την ανανέωση των συμβολαίων: Ο Απόλλωνας διαχρονικά εκπλήσσει με τις περιόδους που ανακοινώνει επεκτάσεις συμβολαίων. Η διαδικασία έχει αρχίσει και ο Απόλλωνας θα ανταμείψει όποιον ματώνει τη φανέλα αυτής της ομάδας. Δεν υπάρχει θέμα άγχους.

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ