21 Ιουνίου, 2024
  • 21 Ιουνίου, 2024

Η Ομόνοια ανεβάζει τους τόνους με ανακοίνωση της

By on 9 Ιανουαρίου, 2020 0 1301 Views

Aνακοίνωση της Ομόνοιας αναφέρει:

Σε σημερινή της συνεδρία η Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, έχει την κοινή πεποίθηση πως η σαθρή και διεφθαρμένη κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει υπό την υφιστάμενη δομή και ηγεσία της ΚΟΠ και των Επιτροπών της.

Η διαιτησία σε αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος τόσο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όσο και άλλων ομάδων αποσκοπούσε στο να επηρεάσει και να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα. Τα στημένα παιχνίδια και οι προσυνεννοήσεις διοικητικών παραγόντων για τα αποτελέσματα αγώνων με στόχο να έχουν οικονομικό, βαθμολογικό ή άλλο όφελος, παραμένουν μάστιγα για το ποδόσφαιρό μας. Επιπρόσθετα, υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου που είναι αναμεμειγμένοι με τον υπόκοσμο. Όλα αυτά μας κάνουν πλέον ξεκάθαρο πως θα πρέπει να δράσουμε.

Συζητήσαμε, εισηγηθήκαμε, δώσαμε χρόνο, δείξαμε ανοχή, ωστόσο η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά γίνεται χειρότερη. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο καταστρέφεται και δεν μπορούμε να παραμένουμε αμέτοχοι. Δεν θα μπούμε στην παράγκα, αλλά θα σταθούμε απέναντι και θα την πολεμήσουμε. Με ό,τι δυνάμεις και μέσα έχουμε.

Η Διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα σήμερα όπως καταγγείλει στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ τη διαφθορά και διαπλοκή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και την ηγεσία του Κυπριακού ποδοσφαίρου διότι επιτρέπει και συμμετέχει σε αυτή την κατάσταση και δεν είναι πρόθυμη να την διορθώσει. Επιπλέον, θα ζητήσουμε από την ΟΥΕΦΑ να θέσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο υπό την εποπτεία της, για όσο καιρό χρειαστεί, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξυγίανσή του. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό πολλών χρόνων το οποίο είναι ικανό να πείσει την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ για να ανοίξουν την υπόθεση. Εκτιμούμε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στον ΚΟΑ, την ΚΟΠ, την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ αυτό το υλικό. Εάν δεν γίνει παρέμβαση από την ΟΥΕΦΑ, τότε θα πρέπει να της ζητήσουμε να αποβάλει τις Κυπριακές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο μας, εάν η ίδια το κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσει την εγκυρότητα, τη νομιμότητα και τη φήμη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Παράλληλα, επειδή πολύ πιθανό να τύχουμε εκδικητικής συμπεριφοράς από τους αξιωματούχους της ΚΟΠ για αυτή μας την απόφαση, κάθε φορά που θα παρουσιάζονται διαιτησίες που αλλοιώνουν ή προσπαθούν να αλλοιώσουν αποτελέσματα ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εκτός του πλαισίου των κανονισμών, όχι μόνο σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά και σε βάρος οποιασδήποτε άλλης ομάδας, θα ενημερώνουμε σχετικά την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ όσες φορές και για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην Κύπρο.

Επιπλέον, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε οποιαδήποτε ομάδα, παράγοντα, φίλαθλο, δημοσιογράφο, ποδοσφαιριστή, διαιτητή ή άτομα υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, για να ταχθούν στο πλευρό μας και να πορευθούμε μαζί στην προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα τίμιο, καθαρό και δίκαιο ποδόσφαιρο το οποίο όλοι θα χαίρονται.

Ενημερώνουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να αποσύρουμε τον εκπρόσωπό μας από την ΚΟΠ και να μην τον αναπληρώσουμε, μέχρι να νιώσουμε ότι η ΚΟΠ αρχίζει να λειτουργεί με τρόπο που προστατεύει και προωθεί το τίμιο παιχνίδι και τον δίκαιο ανταγωνισμό.

Προχωρούμε έχοντας στο πλευρό μας τους χιλιάδες αγνούς και πιστούς φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα του κόσμου μας. Τον καλούμε να παραμείνει δίπλα στην ομάδα, σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο σθεναρά. Είμαστε βέβαιοι πως ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑ συμφωνεί με αυτή μας την απόφαση και θα την στηρίξει. Με γεμάτα γήπεδα, πάθος, παλμό, αντίδραση στην αδικία, πάντα όμως στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας, των κανονισμών και της νομοθεσίας. Δεν πρέπει να δώσουμε δικαιώματα σε κανέναν.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με το ίδιο πάθος, πίστη και θέληση την υλοποίηση των αγωνιστικών μας στόχων.

Θα ενημερώνουμε για την πορεία των ενεργειών μας.