23 Φεβρουαρίου, 2024
  • 23 Φεβρουαρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ:Αφήνω μια καλύτερη Εθνική απ’ ότι ήταν όταν την ανέλαβα. Ως Κύπρος δεν είμαστε έτοιμοι για αποτελέσματα

ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ:Αφήνω μια καλύτερη Εθνική απ’ ότι ήταν όταν την ανέλαβα. Ως Κύπρος δεν είμαστε έτοιμοι για αποτελέσματα

By on 14 Ιανουαρίου, 2020 0 416 Views

Και… επίσημα παρελθόν από την Εθνική ανδρών ο Ραν Μπεν Σιμόν. Η κ.Σιμόν παραχώρησε δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία της ΚΟΠ , κατά την οποία ο Ισραηλινός προπονητής έκανε τον απολογισμό, της παρουσίας του στον πάγκο της εθνικής μας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ελιχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του και τίμησε τον Ραν Μπεν Σιμόν στον οποίο χάρισε μία μεγάλη φωτογραφία της Εθνικής Κύπρου και μία φανέλα της Εθνικής με τo όνομά του Ισραηλινού.

Οι δηλώσεις Μπεν Σιμον:
«Ως Κύπρος δεν είμαστε έτοιμοι για αποτελέσματα. Αυτό που ζητώ από εσάς τους δημοσιογράφους, είναι να μην κρίνεται από τα αποτελέσματα αλλά από την διαδικασία. Είμαι περήφανος για τη θητεία μου στην Εθνική. Για τους συνεργάτες μου που είχα. Είναι δύσκολος ο χωρισμός. Τον πρόεδρο Γιώργο Κούμα, τον Σάββα Κωνσταντίνου ήταν ο πιο στενός μου συνεργάτης, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, τον Γιάννη Οκκά, τον Μπεκιάι, τους γιατρούς, τους γυμναστές, τους φροντιστές. Τέλος, τους παίκτες που δούλευαν συνεχώς και τους οποίους αμφισβητούσαν για την αξία τους όλοι. Όταν ήρθα μου έλεγαν όλοι για την αξία των παικτών, όμως εγώ συνάντησα παιδιά που δούλευαν σκληρά. Χάρηκα γιατί αυτά τα 2,5 χρόνια δούλευα πραγματικά με επαγγελματίες».

«Από την πρώτη μέρα που συμφώνησα ζούσα εδώ με την οικογένειά μου. Ήμουνα μέρος της κοινωνίας εδώ, ήξερα τι γινόταν γύρω μου. Ήταν σημαντική προοπτική της Εθνικής για εμένα και έκανα ότι μπορούσα. Πιστεύω ότι θα επιστρέψω κάποια ημέρα γιατί έκανα φίλους εδώ. Θα με βλέπετε συχνά στα γήπεδα της Κύπρου, γιατί είναι και φθηνά τα εισιτήρια από το Ισραήλ στην Κύπρο. Κάποιοι λένε ότι είναι δύσκολο το πώς θα αποχαιρετήσεις, όμως για εμένα είναι εύκολο και το κάνω με αυτόν τον τρόπο. Ότι έχω να πω στους παίκτες θα τους το πω σε προσωπικό επίπεδο. Σας ευχαριστώ όλους».
Αν θεωρεί ότι αφήνει την Εθνική καλύτερη από ότι την ανέλαβε: «Πολλοί προπονητές προτιμούν να αγωνίζονται με έμπειρους ποδοσφαιριστές, εγώ προτιμώ νεαρούς. Ήρθαν πολλοί νεαροί με μένα προπονητή. Αφήνω μια καλύτερη Εθνική απ’ ότι ήταν όταν την ανέλαβα. Χρειάζεται να αποκτήσει DNA νικητή. Με την Σκωτία ήμασταν καλοί, μπορούσαμε να κατακτήσουμε την 3η θέση».