13 Απριλίου, 2024
  • 13 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Εμείς δώσαμε τους φακέλους…Ελπίζω αύριο να έχουμε καλά νέα

Γ.ΚΟΥΜΑΣ:Εμείς δώσαμε τους φακέλους…Ελπίζω αύριο να έχουμε καλά νέα

By on 19 Ιανουαρίου, 2020 0 432 Views

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά το τέλος της συνάντησης με τον ΣΔΚ, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ανέφερε…

Αρχικά: “Έγινε μια ενημέρωση από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Ανταλλάγηκαν απόψεις για θέματα που άπτονται της ασφάλειας των διαιτητών. Αύριο εκκρεμεί συνάντηση της Ομοσπονδίας, με τον ΣΔΚ και τον Γ.Δ του Υπουργείου, μαζί με τον Αρχηγό. Ευελπιστώ μετά την συνάντηση να βρεθούν οι λύσεις για το ποδόσφαιρο μας”.

-Δεν ξέρουμε καν αν την Τετάρτη θα έχουμε αγώνες… “Δεν είναι θέμα Τετάρτης, Πέμπτης, Παρασκευής. Η αποχή των διαιτητών ήταν λογική. Η ομοσπονδία δεν είχε κανένα δικαίωμα να βάλει πιέσεις μετά την 14η, 15η απόπειρα εναντίον διαιτητή. Είμαστε άνθρωποι. Ο διαιτητής ήταν σε σεμινάριο στην Αγία Νάπα και στο σπίτι ήταν η γυναίκα του με δυο βρέφη. Αυτό είναι πιο σημαντικό από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η στάση του Υπουργού, του Αρχηγού και των μελών της ΚΟΠ μας πείθουν πως είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν τέτοια φαινόμενα. Ελπίζω μετά την αυριανή σύσκεψη να βγει άσπρος καπνός”.

-Περιμένετε ενημέρωση από την UEFA για κάθοδο στην Κύπρο; “Αύριο Δευτέρα θα μας ενημερώσουν ποια άτομα και πότε θα έρθουν”.

-Θα λάβει τέλος αυτό το φαινόμενο; “Θεωρώ ότι με την τεχνογνωσία που έχουν θα βοηθήσουν τις Αρχές. Θα ενημερώσουν και επιμορφώσουν τα σωματεία. Θα αναλύσουν το σκεπτικό για τους φακέλους. Είναι ακριβώς το ίδιο που έγινε με τον μακαρίτη Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Τους καλέσαμε στην Κύπρο. Ετοιμάσαμε εμείς τους κανονισμούς και πήραμε την έγκριση τους. Μέσα σε αυτό το πνεύμα θα έρθουν στην Κύπρο”. 

-Ενστερνίζεστε την αναφορά του ΠτΔ για διεφθαρμένους διαιτητές; “Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Με οδηγίες του ΠτΔ θεωρώ ότι ο Υπουργός θα πάρει μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις για να έχουμε καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι υπάρχει βούληση από το κράτος”.

-Από όσα έχουν γίνει, οι πληροφορίες λένε πως περισσότερο σοκαρισμένος ήσασταν όταν συναντήσατε την οικογένεια του διαιτητή… “Σίγουρα. Είναι ένας νέος διαιτητής, πρώτο παιχνίδι χωρίς προϊστορία. Βέβαια δεν σημαίνει πως όταν υπάρχει προϊστορία λαθών δικαιολογούνται τέτοιες ενέργειες. Ο διαιτητής και η οικογένειά του ήταν σοκαρισμένοι αλλά και πεισμωμένοι. Η διαιτησία είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου. Σαν πρόεδρος πρέπει να κάνω αυτά που πρέπει μαζί με τους συνεργάτες μου για να προστατέψουμε τα νέα παιδιά που έρχονται στην διαιτησία. Εάν δεν ανοίξουμε τις πόρτες να έρθουν τα νέα παιδιά, θα έχουμε πρόβλημα σαν ποδόσφαιρο. Το χτύπημα ήταν σοβαρό όπως και τα προηγούμενα. Και ήταν και άνανδρο γιατί ήταν στο σπίτι δυο παιδάκια και μια γυναίκα μόνη της. Αυτό για μένα είναι υπεράνω του πότε ξεκινά το πρωτάθλημα, είναι πολύ πιο σοβαρό. Επαναλαμβάνω πως και από τον Υπουργό και από τον Αρχηγό είδα βούληση. Ελπίζω να ικανοποιηθεί ο ΣΔΚ για να μπούμε στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου με σωστές βάσεις, που δεν είναι τα δελτία ειδήσεων αλλά οι αγώνες”.

-Πως απαντάτε στην ψιθυρολογία ότι υπάρχουν και άλλοι κόκκινοι φάκελοι; “Όσοι φάκελοι έχουν έρθει, είναι στα γραφεία της Αστυνομίας. Είχαμε συζήτηση με τον Υπουργό, υπάρχει πλήρης ταύτιση ότι όλοι οι φακέλοι είναι εκεί και θα διερευνηθούν. Μιλώ από τότε που ξεκίνησε το φαινόμενο. Πήραμε πειθαρχικά μέτρα, είχαμε μια περίοδο μείωσης και δυστυχώς τώρα είχαμε συρροή φακέλων. Η ΚΟΠ δεν χαίρεται να τιμωρεί τα σωματεία της. Τα Σωματεία για τα οποία έχουν έρθει φάκελοι θα έχουν πρόστιμο ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση σήμερα, με το πιο ψηλό στις 95 χιλιάδες. Η Ομοσπονδία έδωσε κίνητρα στις ομάδες, πληρώνει τις διαιτησίες στην Β’ κατηγορία και χρηματικά έπαθλα. Επιδοτεί περίπου το 30% ενός προϋπολογισμού ομάδας Β΄κατηγορίας. Με λυπεί που αναγκάζεται η Ομοσπονδία να αποκόψει αυτά τα λεφτά από κάποια σωματεία που ίσως – λέω ίσως – διοικητικά να μην έχουν την ευθύνη σε κάποιες περιπτώσεις”.

-Υπάρχει προγραμματισμός για το πως θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος στο πρόγραμμα; “Σήμερα δεν μπορώ να σας πω τίποτε. Μετά τη συνάντηση με το Υπουργείου θα μπορεί και ο ΣΔΚ να πάρει τις δικές του αποφάσεις”.