22 Ιουνίου, 2024
  • 22 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Παραδοχή για στημένα στην Ισπανία.Αποκαλύψεις για την υπόθεση Οσασούνα

Παραδοχή για στημένα στην Ισπανία.Αποκαλύψεις για την υπόθεση Οσασούνα

By on 21 Ιανουαρίου, 2020 0 385 Views

Nέο σοκ στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς πρώην παράγοντας της Οσασούνα παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκαν αντίπαλοι για να χάσουν και να σωθεί η ομάδα του!
Η περίφημη «υπόθεση Οσασούνα» εξακολουθεί να ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα δικαστική απόφαση για τους εμπλεκόμενους σε όσα συνέβησαν στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 2013-14.
Σε εκείνη την περίπτωση, φαίνεται πως αποδεικνύεται πια ότι η Οσασούνα έκανε ό,τι μπορούσε (όχι μόνο εντός γηπέδων) για να μην υποβιβαστεί. Υπάρχουν απτές αποδείξεις και όχι μόνο ενδείξεις ότι ποδοσφαιριστές η οποία είχε ήδη «πέσει» στην δεύτερη κατηγορία, δωροδοκήθηκαν για να χάσουν στο παιχνίδι με την Οσασούνα.
Για τι ποσά επρόκειτο; Η Οσασούνα δεν μπορεί να δικαιολογήσει 2,4 εκατομμύρια ευρώ, που λείπουν από τα ταμεία της. Εκτιμάται ότι δόθηκαν σε παίκτες της Μπέτις, αλλά και της Εσπανιόλ για να χάσουν παιχνίδια υπέρ της. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της Μπέτις, πήραν 250.000 ευρώ για να νικήσουν την Βαγιαδολίδ (όπως και έκαναν) και άλλες 450.000 ευρώ για να ηττηθούν από την Οσασούνα (όπως και συνέβη!).